Varză murată cu morcov (la borcan)!

Cea mai gustoasă, suculentă și crocantă varză murată! O rețetă extrem de simplă!

INGREDIENTE:

-varză albă;

-morcov;

-apă rece.

La un borcan de 3 litri:

-4 foi de dafin;

-10-12 boabe de piper negru;

-4-6 cuișoare;

-3 linguri rase de sare neiodată;

-2 linguri de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Tocați varza fideluță.

2.Dați morcovul prin răzătoarea mare. Adăugați-l în bolul cu varza tocată. Amestecați.

3.Puneți jumătate din foile de dafin, boabele de piper negru și cuișoare în borcanele curate și uscate.

4.Puneți varza combinată cu morcovul în borcanele pregătite, umplându-le până la jumătate. Adăugați restul condimentelor.

5.Continuați să adăugați varza amestecată cu morcovul în borcane până le veți umple. Nu trebuie să presați legumele foarte tare!

6.Adăugați sarea și zahărul în fiecare borcan. Apoi umpleți-le cu apă rece, astfel încât să acoperiți complet varza și morcovul.

7.Folosind un bețișor de lemn, înfigeți frecvent varza și morcovul din borcane. Astfel vor ieși bulele de aer din ele, iar sarea și zahărul se vor răspândi uniform.

8.Acoperiți borcanele cu capace de plastic, fără să le închideți ermetic. Puneți-le într-un loc relativ cald, așezându-le pe niște tăvi curate (în timpul fermentării saramura se va scurge din borcane).

9.Lăsați varza să se mureze pe parcursul a 3 zile. În fiecare zi înfigeți-o cu bețișorul de lemn, ca să eliminați aerul excesiv din borcane (de 2-3 ori pe zi).

10.Toată saramura, care se va scurge din borcane, trebuie turnată înapoi în ele: astfel varza va fi acoperită cu lichid și nu se va strica.

11.După ce varza murată va fi gata, păstrați-o la frigider. La rece procesul de fermentare se va opri și varza nu va deveni prea acră și nu se va înmuia.

12.Serviți varza murată în calitate de salată.

13.De asemenea, nouă ne place să călim varza murată cu fasole și carne afumată. Este nemaipomenită!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!