Vasul de toaletă, care curge poate fi reparat în doar două minute!

Dacă ați observat că vasul de toaletă curge de la bazin, atunci problema trebuie rezolvată cât mai rapid. Înainte de a apela la un instalator, încercați să vă ocupați singuri de problema, iar pentru aceasta aveți nevoie doar de câteva minute. Poate că una dintre cele două modalități vă va ajuta să găsiți soluția! 

Prima modalitate este curățarea simplă. Închideți apa, scurgeți apa rămasă și scoatem mecanismul de scurgere (fie se deșurubează, fie se decuplează). Deșurubați tot ce a rămas în partea de jos și ștergeți murdăria și depunerile cu o cârpă. 

Spălați bine garnitura de silicon, ca să nu rămână nici o urmă de calcar. Dar, dacă ea s-a deformat, a devenit foarte dură din cauza apei, posibil să fie nevoie să o schimbați (acest lucru se face foarte simplu, cumpărați alta și o puneți în locul celei vechi). Montați la loc mecanismul de scurgere. 

Al doilea motiv de ce curge vasul de toaletă este că valva de scurgere este instalată greșit sau nu funcționează corect. Reglați manual înălțimea până la care poate ajunge apa, mutați-o cu câteva secțiuni mai jos – valva este ușor de reglat. 

Porniți apa și verificați dacă WC-ul mai curge sau nu. 

Mult spor!