Veți culege câte o căldare de căpșuni de pe fiecare tufă după această bombă vitaminoasă aplicată foliar și sub rădăcină!

E greu de găsit soluția care ar asigura căpșunile cu hrana necesară și le-ar proteja de dăunători. Exact aceste 2 funcții le îndeplinește permanganatul de potasiu. În cazul unei prelucrări la timpul potrivit, are loc profilaxia contra trombarilor și altor insecte. Apropo, soluția poate fi utilizată nu doar după iarnă. Amestecurile cu permanganat sunt permise până la înflorire și în perioada de înflorire.

Înainte de înflorire, tufele de căpșuni trebuie udate cu următoarea soluție: în 10l de apă, adăugați 1 pahar de cenușă de lemn mărunțită, 1 lingură de iod, 2 gr de permanganat și 2 gr de acid boric. Amestecați foarte bine ingredientele, până soluția devine omogenă.

Fiecare element are propriile funcții: permanganatul și acidul boric hrănesc și dezinfectează căpșunile, iodul protejează bine plantele de boli (putregai cenușiu și alte boli fungice frecvent întâlnite pe vreme umedă), iar cenușa reduce aciditatea solului și îl îmbogățește cu potasiu și fosfor. După această prelucrare, pe tufe se formează de 2 ori mai mulți pedunculi, iar pierderile în urma putregaiului cenușiu vor fi minime.

De asemenea, căpșunile pot fi fertilizate cu permanganat de potasiu la începutul perioadei de înflorire pentru ca fructele să se lege mai bine. Prelucrați tufele foliar cu următorul amestec: 1/3 linguriță de permanganat și 10l de apă. În timpul stropirii, aveți grijă ca soluția să ajungă cât mai puțin pe flori.

După ce fructele se leagă și încep să crească, prelucrați plantele cu soluție de iod: 20 de picături la 10l de apă. Astfel, le veți proteja de putregaiul cenușiu, în special dacă vara este rece și ploioasă.

Urmați aceste sfaturi și împărtășiți-ne rezultatele în comentarii!