Veți culege legume cu găleata înainte de termen! Cel mai bun îngrășământ pentru răsadurile de castraveți!

Cultivarea răsadurilor de castraveți este imposibilă fără fertilizări, deoarece răsadurile vor crește firave și slabe. Stimulatorul organic de creștere pe bază de drojdie proaspătă va ajuta răsadurile de castraveți să-și dezvolte un sistem radicular puternic și plantele vor începe să crească rapid.

AVEȚI NEVOIE DE:

– 0,5l de apă caldă;

– 10 gr de drojdie proaspătă;

– 1 lingură de zahăr;

– 1 borcan de 3l cu 2,5l de apă caldă.

PAȘI DE URMAT:

1. Adăugați drojdia într-un borcan cu apă caldă, apoi adăugați zahăr și amestecați, până componentele se dizolvă complet.

2. Dați vasul la loc cald și întunecos pentru 2 ore.

3. Turnați soluția concentrată de drojdie în borcanul cu 2,5l de apă.

4. Udați mai întâi răsadurile cu apă, cât să fie solul umed, apoi turnați câte 20-50 ml de îngrășământ în fiecare vas cu răsad.

5. Prima fertilizare se efectuează atunci, când pe lângă frunzele dicotiledonate mai este cel puțin 1 frunză adevărată de mărime medie (acest lucru înseamnă că sistemul radicular a început să crească și are nevoie de ajutor).

6. Puteți folosi acest îngrășământ o dată la 7 zile, până la transplantarea răsadurilor în câmp deschis, apoi încă o dată peste 7 zile după transplantare.

Datorită funcțiilor vitale ale bacteriilor de drojdie, apare activitatea organismelor în sol și se elimină o mare cantitate de dioxid de carbon. Astfel, are loc prelucrarea rapidă a organicii în pământ, care, la rândul său, permite răsadurilor tinere cu rădăcini încă mici să obțină o nutriție bună într-o formă accesibilă și ușor de asimilat. Sistemul radicular va crește rapid, iar odată cu el și masa vegetativă de la suprafața solului. Astfel, veți obține prima recoltă mult mai devreme.

Fertilizați răsadurile corect și ele vor crește rapid și sănătoase, mulțumindu-vă cu recoltă bogată.

Spor la grădinărit!