Vinete „aproape fără ulei”! Folosind aceste metode de prăjire, le puteți mânca pe săturate…

1. Înainte de a începe prăjirea cerculețelor de vânătă, puneți-le în cuptorul cu microunde. Încălziți-le timp de 5-7 minute, până vor fi semipreparate, la puterea maximă. Vinetele trebuie să se înmoaie, să-și elibereze sucul și să se pătrundă cu el. Apoi puteți să le prăjiți pe tigaie. Vinetele îmbibate cu suc nu vor absorbi uleiul aproape deloc și se vor prăji mult mai repede.

2. Înmuiați vinetele feliate în apă sărată. Apoi scurgeți apa, stoarceți-le puțin și așezați-le pe tigaie. După aceste proceduri veți avea nevoie de foarte puțin ulei. Simplu și confortabil!

3. Feliați vinetele. Sărați-le și puneți-le deoparte pentru 20-30 minute. Scurgeți sucul eliberat de ele și asezonați-le cu ulei (4 linguri de ulei la 1 kg de vinete). Apoi amestecați-le cu mâinile, ca să răspândiți uniform uleiul. Puteți să le prăjiți pe tigaia absolut uscată.

4. Ca să creați o mică barieră între ulei și vinete, puteți să le tăvăliți prin făină amestecată cu puțină sare.

În acest articol v-am povestit cum se prăjesc corect vinetele. De acum le veți putea savura fără riscul de a vă afecta silueta. Vinetele se combină excelent cu alte legume: roșiile, ardeii, dovleceii. Vinetele completează în mod minunat felurile de mâncare din carne și chiar înlocuiesc carnea pentru cei care au hotărât să adopte dieta vegetariană. Un fapt interesat: din punct de vedere biologic, vânăta este considerată fruct!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!