Vinete și ardei în sos de roșii pentru iarnă! Acum le conserv doar așa!

Această conservă de vinete și ardei în sos de roșii pentru iarnă este periculos de deschis înainte de vreme. Poate să vă placă atât de tare, încât până la iarnă nu o să mai rămână. Este și cazul nostru de anul trecut. Însă am învățat lecția și anul acesta voi pregăti o porție dublă! Vă recomand să încercați și dvs. această rețetă minunată!

INGREDIENTE:

– 1 căpățână de usturoi (100 g);

– 2 kg de roșii;

– 10 ardei dulci;

– 1 kg de vinete;

– 2 linguri de oțet de 9 %;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– 6 linguri de zahăr;

– 2 linguri de sare;

– 1 legătură de mărar;

– 200 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit).

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați usturoiul de coajă și tocați-l mărunt cu ajutorul unui blender.

2. Spălați bine vinetele, îndepărtați-le codițele și tăiați-le în formă de rondele cu grosimea de aproximativ 1,5 cm. Dacă rondele sunt prea mari, tăiați-le în jumătate.

3. Curățați ardeii de cotoare și semințe și tăiați-i în patru bucăți.

4. Tocați mărarul cu ajutorul unui cuțit.

5. Acum, treceți roșiile prin mașina de tocat carnea. De asemenea, puteți folosi și un blender.

6. Turnați pasta obținută de roșii într-o cratiță și puneți-o pe foc. Aduceți-o în punctul de fierbere. Apoi lăsați-o să mă fiarbă timp de 30 de minute.

7. Încingeți 2 tigăi cu ulei vegetal și prăjiți vinetele și ardeii până când se vor rumeni frumos pe ambele părți.

8. Peste 30 de minute de fierbere a roșiilor, adăugați usturoiul și mărarul tocat. De asemenea, adăugați sarea, zahărul și piperul negru măcinat. Amestecați și lăsați să dea în clocot. Apoi adăugați oțetul. Peste 2 minute, faceți focul foarte mic.

9. Luați câte un borcan sterilizat și puneți la baza acestuia 3-4 bucățele de vinete și 2 bucățele de ardei. Apoi turnați 2 polonice de sos de roșii. Continuați stratificarea în acest mod, până când veți umple borcanele. În final, îndepărtați toate bulele de aer cu ajutorul unei furculițe și umpleți bine borcanele cu sos.

10. Acoperiți borcanele cu capace sterilizate, fără să le închideți etanș. Puneți-le într-o cratiță tapetată cu un prosop de bucătărie. Turnați apă caldă în ea, astfel încât să ajungă până la nivelul „umerașelor” borcanelor.

11. Puneți vasul pe foc și așteptați până când apa va da în clocot. Din acest moment, sterilizați legumele timp de 20 de minute, dacă borcanele dvs. sunt de 0,5 l, sau timp de 30 de minute dacă sunt de 700 ml.

12. Scoateți borcanele din apă și închideți-le ermetic cu capace. Întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le bine cu o pătură călduroasă. Lăsați-le sub ea până când se vor răci complet, apoi depozitați-le în cămară. Savurați iarna salata obținută cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!