Vișinată de casă!

Există o sumedenie de moduri de conservare a fructelor, inclusiv a vișinelor: ele sunt uscate, congelate, confiate, preparate sub formă de compoturi, dulcețuri, gemuri, marmelade etc. De asemenea, vara este cea mai potrivită perioadă pentru pregătirea vinurilor, lichiorurilor și altor băuturi preferate din fructe.

În fiecare an, după ce culegem vișinele, pregătim neapărat vișinata de casă și astăzi vrem să vă oferim această rețetă minunată!

INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 3 litri:

-2-2.2 kg de vișine;

-250-300 g de zahăr;

-800-1000 ml de votcă.

MOD DE PREPARARE:

1.Alegeți vișinele, îndepărtându-le pe cele alterate. Spălați-le foarte bine și puneți-le într-o strecurătoare. Așteptați până când se va scurge apa de pe ele.

În fiecare an noi pregătim multă vișinată. De aceea, nu îndepărtăm sâmburii fructelor. Dar, dacă doriți, puteți să le înlăturați sâmburii și să folosiți ulterior vișinele „alcoolizate” pentru prepararea diferitor deserturi: torturi, bomboane de ciocolată etc.

2.Transferați vișinele într-un borcan curat, cu volumul de 3 litri, umplându-l complet. Ca regulă, sunt necesare 2 kg de vișine pentru un asemenea borcan.

3.Scuturați puțin borcanul, pentru ca fructele să se așeze mai compact. Adăugați zahărul în el, iar apoi umpleți-l complet cu votcă (sau pălincă).

4.Acoperiți borcanul cu un capac de plastic și agitați-i conținutul de câteva ori, răsturnându-l cu susul în jos, pentru ca zahărul să se dizolve cât mai bine. Acest lucru nu se va întâmpla dintr-odată. De aceea, repetați procedura respectivă în primele 2-3 zile: între timp fructele își vor elibera sucul și zahărul se va dizolva complet.

5.Puneți borcanele pregătite într-un loc întunecos și lăsați vișinele la macerat pe parcursul a 2 luni, la temperatura camerei. În acest timp ele își vor elibera tot sucul și veți obține o vișinată deosebit de colorată, aromată, delicioasă, dulce-acrișoară și moderat de tare.

6.Peste 2 luni strecurați vișinata, turnați-o în sticle sau borcane și păstrați-o într-un loc întunecos.

Această vișinată rubinie este foarte moale, se bea ușor și cu plăcere. Cel mai important este să o pregătiți cu țuică de calitate. Puteți să pregătiți o asemenea băutură din alte fructe: de exemplu, căpșuni, zmeură, coacăze negre sau roșii, mure, coarne, scorușe și căline. De asemenea, puteți să o preparați atât din fructe proaspete, cât și din cele congelate.

Sperăm că rețeta noastră vă va fi pe plac și că o veți utiliza amintindu-vă de noi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!