Vopsiți ouă Pascale fără chimicale într-un mod inedit și destul de natural!

Ouă Pascale vopsite în acest mod vă va uimi prin simplicitatea sa și efectul transformării sale dintr-o culoare în alta!

INGREDIENTE:

-8-10 ouă albe;

-80 g de ceai hibiscus;

-1 linguriță de oțet;

-apă fiartă;

-puțin ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați ouăle cu o buretă pentru a înlătura cele de prisos (ștampila, puful, etc).

2.Transferați ouăle într-o cratiță și adăugați apă cât să acopere toată suprafața lor. Când a început să fiarbă, micșorați focul și fierbeți timp de 10 minute.

3. După ce au fiert ouăle, treceți printr-un jet de apă rece și transferați-le pe un prosop de hârtie.

4. Pregăți infuzia de ceai. Într-un bol adânc adăugați ceaiul și turnați apă clocotită peste el. Amestecați bine și lăsați pe 2-3 minute să se formeze culoarea. Adăugați 1 linguriță de oțet și iarăși amestecați. Vom vopsi ouăle prin 2 metode.

Metoda I: Treceței 4 ouă prin infuzia de ceai.

Peste 3 minute scoateți oul pe o folie alimentară adăugați peste el câteva frunze din infuzie. Capetele foliei le strângeți la mijloc și rotiți oul.

Lăsați-i la o parte pentru 5 minute. Peste 5 minute îndepărtați folia și cu un prosop de bucătărie ștergeți restul de infuzie de pe el.

Metoda II. Treceți ouăle prin infuzie și le lăsați pe 5-7 minute să stea în infuzie. Amestecați din când în când infuzia și ouăle. Peste 7 minute scoateți oulăle pe un prosop de bucătătrie și lăsați să absoarbe lichidul care se scurge de pe ou.

Veți observa cum oul își schimbă culoarea din roz în mov. Oul uscat va avea culoarea mov, iar partea de desubt va fi puțin roz.

Cu cât infuzia de ceai este mai putenică, cu atât mai intensă iese culoarea.

Pentru o strălucire mai frumoasă ștergeți ouăle cu puțin ulei.

Sărbători fericite alături de cei dragi!!

New