Zacuscă din dovlecei pentru iarnă cum nu ați mai gătit!

Vă prezentăm o rețetă de zacuscă delicioasă din dovlecei. Aceasta se prepară foarte simplu și este numai bună pentru a fi servită cu carne, pește în calitate de aperitiv pe masa de sărbătoare sau ca o gustare aparte. Cu siguranță va fi pe placul tuturor. Merge bine la orice masă!

INGREDIENTE:

-2 kg de dovlecei;

-200 g de ardei dulce;

-200 g de morcovi;

-3 căței de usturoi;

-1 kg de roșii;

-ardei iute proaspăt sau pulbere după gust;

-140 g de pastă de roșii;

-120 ml de ulei vegetal;

-100 g de zahăr;

-80 ml de oțet de 9%;

-sare după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Dovleceii puteți lua fie tineri, fie puțini mai maturi, doar că în acest caz eliminați semințele și îndepărtați coaja. În cazul dovleceilor tineri, înlăturați doar capetele și tăiați-le în cuburi de mărimea dorită. Morcovul, ardeii și roșiile la fel le tăiați în bucăți de mărime medie.

2. După ce ați pregătit legumele le dați prin mașina de tocat.

3. Amestecul obținut îl transferați într-o cratiță și puneți pe aragaz la foc mare. Fierbeți la foc mare timp de 20 de minute, amestecând ocazional.

4. După 20 de minute adăugați zahărul, pasta de roșii și uleiul vegetal fără miros, micșorând focul. Amestecați și lăsați să mai fiarbă 10 minute. Apoi adăugați ardei iute la dorință (dacă nu aveți ardei iute proaspăt, puteți folosi și praf după gust), usturoiul zdrobit și oțetul. Amestecați și fierbeți ultimele 5 minute.

5. În total aveți nevoie de 35 de minute. După expirarea timpului opriți focul și turnați în borcane sterilizate.

6. Închideți cu capace sterilizate în prealabil și răsturnați borcanele. Lăsați să se răcească sub plapumă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New