Zece greșeli tipice în timpul izolării loggiei, pe care le fac practic toți!

Alipirea loggiei de apartament și încălzirea acesteia nu este atât de simplă. Tehnologii sofisticate, o mulțime de acte, care trebuie obținute de la autoritățile corespunzătoare, cu siguranță nu adaugă entuziasm procesului de lucru. Cu toate acestea, efortul depus merită rezultatul, dacă lucrările au fost efectuate calitativ. Vă prezentăm 10 greșeli tipice și populare, pe care le fac practic toți atunci când încălzesc loggia.

1.Prima și cea mai importantă greșeală este încălzirea loggiei fără acordul biroului de inventariere tehnică. Acest lucru este necesar, cel puțin, pentru ca în viitor să nu aveți probleme, de exemplu, cu vânzarea imobilului (neconcordanțe în pașaportul tehnic). Dacă nu doriți să puneți autoritățile la curent și să obțineți permisiunea, puteți merge pe altă cale: acoperiți loggia cu geamuri termopan glisante cu profil de aluminiu. Astfel veți evita semnificativ curentul de aer.

2.Transferul caloriferului este o greșeală tipică a proprietarilor de apartament și frecvent întâlnită. Nu uitați, este interzis să scoateți țevile și caloriferul înafara peretelui exterior al clădirii. În plus, pierderea de căldură pe balcon se simte extrem de bine, iar dacă izolarea nu este efectuată corespunzător, țevile ar putea îngheța. Folosiți mai bine un sistemul de încălzire electrică a pardoselii sau instalați un radiator cu ulei.

3.Vitrarea fără rame este elegantă, dar deloc practică, dacă planificați să izolați și să anexați loggia. Geamurile într-un singur strat nu vor proteja loggia de curenții de aer. Dați preferință geamurilor glisante termoizolante sau ferestrelor batante din PVC.

4.Pentru a extinde puțin suprafața, proprietarii apartamentelor pot apela la un mic truc: să construiască cadrul pentru vitraj la o distanță de zeci de centimetri. Totuși, suportul are capacitatea de a aduna apă și zăpadă. Cel mai bine este să înnobilați loggia cu plante de interior.

5.Izolând loggia, proprietarii apartamentului pot alege un perete din blocuri BCA cu grosimea de 70-100 ml, așezate într-un singur strat și fără să mai fie completate cu ceva. Însă chiar și un astfel de perete poate îngheța. Adăugați plăci de polistiren extrudat sau de vată din piatră, ca să izolați calitativ balconul.

6.Dacă folosiți vata minerală în calitate de material de izolare, nu uitați de materialul barieră de vapori. Pelicula este perfectă și în cazul polistirenului expandat, și în cazul altor materiale spumă. Probabilitatea apariției condensatului este nulă.

7.Un material de ermetizare fără protecție – este nu doar inestetic, dar și deloc practic. Această decizie poate schimba climatul din apartament. Spuma nu tolerează umiditatea și razele solare, iată de ce trebuie protejată: șlefuiți materialul și îndepărtați excesul, apoi acoperiți-l cu chit și vopsea acrilică.

8.O pardoseală perfect netedă este frumos, dar dacă este supraîncărcată cu materiale, devine periculos. Puteți izola pardoseala cu materiale extrem de ușoare. Mai întâi folosiți un izolant termic moale, apoi al doilea strat, hidroizolare și o șapă subțire.

9.Atunci când anexați loggia, izolarea și placarea peretelui exterior dintre balcon și cameră poate fi o irosire de bani, deoarece acest perete este deja în interiorul apartamentului. Dacă toate lucrările sunt făcute corect, acest lucru nu va afecta climatul din apartament.

10.Și la final, fiți atenți la detalii. Nu uitați că spațiile dintre parapet și placa de suprapunere, care nu ajung până la tavan sau suprafețele vitrajului peretelui trebuie astupate și construite până la sfârșit. Decideți din timp dacă aveți nevoie de o plasă pentru țânțari și cum va fi fixată. În plus, atunci când vitrați loggia, discutați înălțimea mânerelor, precum și materialul, grosimea și modul de instalare a pervazului.

Mult spor!