Zmeura va fi foarte roditoare dacă o veți fertiliza cu această soluție!

Mulți oameni consideră că zmeura este o plantă fără pretenții și îi acordă un minim de îngrijire. Prin urmare, de obicei, rămân surprinși de boabele mici și fără gust pe care le adună la sfârșitul sezonului. Adevărul este că zmeura, ca orice altă cultură, are nevoie de o doză de îngrășământ. Primăvara este cel mai bun moment pentru prima aplicare.

Astăzi, vom vorbi despre cum un remediu neobișnuit pe bază de orez poate ajuta la creșterea recoltei tufelor de zmeură. Chinezii au fost primii care au recunoscut beneficiile orezului și au început să îl folosească în dieta lor. Cu toate acestea, proprietățile benefice ale acestei cereale pot ajuta nu numai corpul uman, ci și plantele noastre.

Orezul conține vitamine din grupul B, mangan, seleniu, magneziu, cupru, calciu, fosfor, potasiu, lingine, antioxidanți și amidon. Datorită combinației acestor elemente, îngrășămintele pe bază de orez pot întări sistemul imunitar al culturilor, le ajută să se recupereze după stres, cresc recolta, îmbunătățesc gustul și mărimea fructelor, activează dezvoltarea sistemului radicular și a masei verzi.

Pentru zmeură, cel mai bine este să preparați următorul remediu: înmuiați orezul nespălat în apă timp de o oră, apoi adăugați zahăr la lichidul rezultat în proporție de 1 lingură la 1 litru și udați tufele la rădăcină. Pentru această soluție puteți folosi, de asemenea, orez măcinat – 1 linguriță de praf de orez la un litru de apă.

Spor la grădinărit!

New