12 lucruri importante despre bujori despre care trebuie să le cunoască nu doar florarii!

Nimic nu poate face o femeie sa zâmbeasca mai mult decât un buchet de bujori proaspăt tăiați. Noi, la rândul nostru, suntem de acord cu fiecare cuvânt și vă împărtășim informații utile.

Practic în grădina oricăruia dintre noi au crescut flori mari și pufoase de nuanță roz sau alb. Astăzi bujorii trăiesc o a doua naștere: sunt folosiți pe larg în design-ul nunților și în decorul de interior.

În vechime, bujorii erau folosiți pentru tratarea unei mari varietăți de afecțiuni, dureri de dinți, dureri de cap…. Se spunea că aceste flori ar putea oferi protecție împotriva unor posesiuni demonice sau a deochiului, ele fiind amplasate de-a lungul drumului către ușa de intrare a caselor.

Un lucru evident pentru că frumusețea acestor flori este greu de exagerat. Ce trebuie să cunoașteți despre bujori, pe lângă faptul că cresc în grădină și se privesc foarte bine în interior? Găsiți mai jos toate secretele!

1.Recordmani

Dacă până acum ați considerat floarea-soarelui cea mai mare floare, este timpul să risipim acest mit.

Unele soiuri de bujori ca exemplu Canary Brilliants pot atinge până la 20-25 cm în diametru și 90 cm înălțime. Iată în ce caz mărimea într-adevăr contează!

2.Păstrează tradițiile

În primul rând, este un simbol al Chinei! Considerați o floare a prosperității și un simbol al frumuseții și bogăției. În China, petalele bujorilor sunt prefierte și îndulcite, iar ulterior sunt utilizate ca o delicatese în salatele de vară sau în limonade.

Pe lângă aceasta, în India este recunoscută ca floare de stat, este floarea reprezentativă a statului.

Și, în sfârșit, al treilea argument: un buchet de bujori este cadoul tradițional pentru cea de-a 12-a aniversare a nunții. Oare acesta nu este un motiv să trăiți împreună ani mulți și fericiți?

în România, tradiționala „Sărbătoare a bujorului” are loc în fiecare an, la jumatatea lunii mai, în localități precum Gura Răului (Sibiu), Comana (Giurgiu), Radomirești (Olt), Plenita (Dolj), Saru Dornei (Suceava), Rediu (Galati).

3.Un must-have al nunții

Încă câteva cuvinte despre tradiții și simboluri. Știți de ce buchetul de mireasă trebuie să conțină aceste flori pufoase?

Este simplu: încă de pe timpuri, bujorii sunt considerați simbolul principal al norocului și al căsniciei fericite.

4.Iubitori de potasiu

Da, da, da, ați auzit corect – aceste flori adoră potasiul. Cu ajutorul lui, florile vor face față bolilor, în plus, potasiul este necesar pentru o tulpină puternică.

5.Flori longevive

Într-o zi veți planta o tufă de bujori în grădină…Și aceasta va trăi până la 100 de ani!

Bujorii sunt cunoscuți printre flori pentru longevitatea lor. Fiți siguri, copii și nepoții vor aprecia acets lucru.

6.Pentru orice gust

Diversitatea de culori a bujorilor nu poate să nu uimească: aceste flori se găsesc în toate (nu ați auzit greșit) nuanțele, cu excepția albastrului.

7.Atrag pe toți

Inclusiv și furnicile. Da, bujorii sunt un deliciu pentru aceste insecte, pentru că butașii închiși sunt acoperiți cu un nectar dulce, în fața căruia furnicile nu pot rezista.

8.Sunt mari ca varza

Aceasta a fost descrierea exploratorului și călătorului Marco Polo, când a întâlnit pentru prima dată bujori: ”butașii sunt mari cât varza”. Nu este cea mai romantică prezentare, dar este greu de contrazis.

9.Vindecatori

În timpurile străvechi, oamenii credeau că florile de bujor pot ajuta în cazul durerilor de cap și chiar să amelioreze atacul de astm.

10.Favoriții vedetelor

Încă un lucru, care demonstrează că vedetele sunt muritori de rând – ele, ca și noi toți, nu pot trăi fără bujori. Printre iubitorii acestor frumuseți pufoase se numără: Hillary Duff, Drew Barrymore și Gwyneth Paltrow. Printr-un cuvânt – fetele.

11.Străini

De fapt, tufele de bujori din grădina noastră nu au origine europeană. Patria primilor bujori se consideră Asia, Europa de Sud și vestul Americii de Nord.

12.Creșterea bujorilor necesită răbdare, iar de obicei înfloresc în anul 2 sau 3.