19 invenții culinare, în care creativitatea se îmbină cu puțină ciudățenie!

Am adunat cele mai interesante delicii, pe care veți dori mai întâi să le admirați, apoi să le savurați.

1.Cafea transparentă

Cafeaua transparentă a fost inventată în Slovacia. Frații David și Adam Nagy au hotărât, că cafeaua perfectă nu colorează dinții și nu murdărește haina, iată de ce au inventat această băutură, rețeta căreia este păstrată în secret.

2.Înghețată cu gust de usturoi

Înghețata cu gust de usturoi a apărut pentru prima dată în California: ea a fost transformată în preparatul tradițional al Festivalului Usturoiului din orașul Santa Cruz.

3.Desert geometric

Unul din exemplele de creativitate din partea talentatului cofetar ucrainean Dinara Kasko, care este specializată anume în astfel de deserturi verificate geometric.

4.Gogoși luminoase

Aceste gogoși au fost inventate într-o cafenea din Sydney și numai glazura luminează în întuneric. Ea nu este doar frumoasă, dar și vitaminizată: conține riboflavină și vitamina B2.

5.Tort-picătură

Acest desert popular în Japonia se prepară pe bază de agar-agar și apă alpină pură. Pentru gust se adaugă făină de soia și sirop de arțar. Desertul se consideră nu doar gustos, dar și ușor.

6.Vin albastru

Acest vin este un produs natural, deoarece în fabricarea lui se utilizează doar coloranți naturali. Orice vin alb se trece prin coaja bobițelor de struguri roșii, iar în rezultat se obține culoarea neobișnuită.

7.Frunze de arțar pane

Acest deliciu japonez este deosebit de popular toamna. Frunzele de arțar se usucă sau se marinează, apoi se prăjesc în aluat dulce, într-o cantitate considerabilă de ulei.

8.Desert-iluzie

Ceea ce vedeți nu este un ou ochi cu pâine prăjită, ci panacota cu mango și pandișpan de lămâie. Cofetarul își spune ”iluzionist alimentar”, și într-adevăr, desertul are ceva magic.

9.Înghețată japoneză

Cine a zis că bilele de înghețată trebuie să fie plictisitoare? Cofetarii japonezi nu sunt de această părere și cu plăcere își decorează deserturile pentru copii și adulți.

10.Sandwich cu sol comestibil, ce poate crește

Designer-ul olandez de produse alimentare inventează mâncăruri ecologice și neobișnuite. Una din ele este sandwich-ul ce poate crește. Tartina 3D este umplută cu ciuperci, ce pot fi consumate crude, și cu sol comestibil.

11.Prăjitura ”Burete de spălat vasele”

Una dintere cele mai neobișnuite creații ale cofetarului-iluzionist Ben Churcill. Cei, care vor avea curajul să guste, vor putea savura un desert de-a dreptul delicios.

12.Bomboane create cu ajutorul imprimantei 3D

Desigur, că imprimanta 3D deja nu mai surprinde pe nimeni, însă dulciurile de forme deosebite, create cu ajutorul ei, nu pot fi făcute manual.

13.Acadea creată în tehnica japoneză realistă amezaiku

Amezaiku este arta străveche japoneză de fabricare a acadelelor, care a fost reînviată de cofetarul Shinri Tezuka. Compoziția bomboanelor este simplă: zahăr, amidon și vopsea organică. Totul constă în tehnica complexă de producere.

14.Bomboane animate: imaginea păsării se schimbă cu fiecare mușcătură

Desertul sub numele ”Fly me to the Moon” este creat astfel încât de fiecare dată când mușcați să  aveți impresia că pasărea zboară spre lună.

15.Greier în ciocolată

Un deliciu din Thailand pentru cei curajoși: orice doritor poate cumpăra greierașul uscat de pe internet. Pe lângă greierași, puteți alege și alte insecte în ciocolată albă sau cu lapte.

16.Chips-uri cu gust de borș

Aceste chips-uri au fost inventate pentru cei, cărora le-a venit pofta de gustul preferat, fiind emigrați, deoarece se vând, de regulă, pe teritoriul Chinei și al SUA.

17.Porumb multicolor

Soiul de porumb obținut prin încrucișarea câtorva soiuri nu are doar rolul decorativ. Acest porumb are toate proprietățile benefice, precum și un gust delicat și bogat.

18.Înghețată cu gust de tomate

Faptul că roșia este un fruct a inspirat producătorii la crearea acestei înghețate. Putem spune că este de fructe.

19.Roșii negre dulci

Care din aceste alimente v-au trezit curiozitatea și apetitul dumneavoastră?