Ruladă de cartofi cu șuncă și cașcaval – un fel de mâncare fierbinte foarte gustos!

Ruladă de cartofi cu șuncă și cașcaval. Această ruladă poate fi servită ca atare sau în calitate de gustare. Uneori vrem să ne uimim familia cu ceva neobișnuit din cele mai simple ingrediente. Și, deaorece mai simpu decât cartofii nu există nimic, vă propunem să încercăm împreună această ruladă cu șuncă și cașcaval.

INGREDIENTE (PENTRU O TAVĂ DE 30*40 CM):

-1 kg de cartofi;

-300 gr de șuncă;

-300 gr de cașcaval (de preferat parmezan);

-150 gr de cremă de brânză;

-verdeață – opțional;

-1 linguriță de usturoi granulat;

-1 linguriță de oregano;

-1 linguriță de condimente pentru cartofi;

-piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1.Dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

2.Tăiați cartofii rondele foarte subțiri, cu cât mai subțiri cu atât mai bine. Puteți folosi răzătoarea specială, cuțitul de curățat legume sau un cuțit simplu.

3.Tăiați șunca felii subțiri, în caz că aveți șuncă nefeliată.

4.Tocați verdeața: câte o legătură mică de mărar, pătrunjel și ceapă verde. Transferați-o într-un vas și amestecați.

5.Tapetați tava cu hârtie de copt sau cu folie din teflon, presărați uniform jumătate din cantitatea de cașcaval ras pe toată suprafața tăvii și așezați feliile de cartofi, astfel încât fiecare felie să acopere cel puțin 1/3 din cealaltă.

6.Asezonați cartofii cu piper negru măcinat, oregano, usturoi granulat și amestec de condimente pentru cartofi. Sare nu adăugați, deoarece cașcavalul, șunca și condimentele sunt suficient de sărate.

7.Acoperiți cartofii cu cașcavalul care a rămas și introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 20 de minute, până cartofii devin moi.

8.Ungeți cartofii fierbinți cu un strat de cremă de brânză, care face preparatul suculent. O puteți înlocui cu smântână fermentată densă.

9.Presărați verdeața și așezați șunca la fel ca cartofii: fiecare felie să acopere 2/3 din cealaltă.

10.Foarte atent și fără grabă, rulați rulada, ajutându-vă cu hârtia de copt, dacă e nevoie. Cartofii moi cu crustă de cașcaval nu se rulează greu, însă cu cât feliile de cartofi vor fi mai subțiri, cu atât se vor rula mai simplu.

11.Dați rulada din nou la cuptor pentru încă 15-20 de minute la aceeași temperatură, până se rumenește crusta de cașcaval.

Rulada își menține bine forma și se taie destul de ușor chiar dacă încă este fierbinte. Această ruladă este întodeauna gustoasă și neobișnuită. În loc de șuncă puteți adăuga orice altă umplutură vă place: ciuperci, legume, carne fiartă de pui tăiată bucăți mici, pește sau carne. Încercați acest preparat simplu de pregătit, dar atât de gustos, sățios și interesant. Cartofii rumeni cu crustă aromată de cașcaval și umplutură suculentă nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!