Ruladele de cașcaval — aperitivele festive, care vă vor oferi multă voie bună. Trei rețete deosebite!

Acest aperitiv original se prepară rapid. Umpluturile utilizate pot fi foarte diverse. Noi vă oferim 3 variante interesante, dar dumneavoastră puteți să experimentați și să folosiți altele, care vă plac — din carne, pește sau legume.

Aceste rulade vor decora orice masă festivă și îi vor încânta pe toți amatorii de brânzeturi.

1. RULADA DE CAȘCAVAL CU SURIMI

Ingrediente:

-250-300 g de cașcaval tare;

-200 g de surimi;

-3 ouă fierte;

-100 g de cremă de brânză;

-2 căței de usturoi;

-2 linguri cu vârf de maioneză (de casă);

-câteva frunze de salată;

-sare, piper alb măcinat — după gust.

Mod de preparare:

1.Pregătiți blatul: puneți cașcavalul tare într-o pungă de plastic (compactă, de formă dreptunghiulară).

2.Clocotiți apă într-o cratiță încăpătoare. Luați-o de pe foc și scufundați cașcavalul în apa fierbinte. Puneți-o deoparte pentru 20-25 minute, până când cașcavalul se va topi complet.

P.S. Noi am pregătit deodată cașcavalul pentru toate cele 3 rulade. Am pus bucățile de cașcaval în 3 pungi și le-am scufundat pe toate în apă.

3.Între timp pregătiți umplutura: dați surimi și albușurile de ouă prin răzătoarea mică. Puneți-le într-un bol potrivit. Adăugați usturoiul trecut prin presa de usturoi, maioneza, sarea și piperul alb măcinat. Amestecați foarte bine. Compoziția obținută trebuie să fie maleabilă (nici prea uscată, nici prea lichidă), ca să o puteți întinde ușor.

4.Puneți crema de brânză cu gălbenușurile date prin răzătoarea mică într-un alt bol. Amestecați-le până veți obține o compoziție omogenă. Dacă este prea consistentă, adăugați o lingură de maioneză în ea și amestecați foarte bine.

5.Modelați rulada: scoateți cașcavalul din apă și, fără să-l scoateți din pungă, întindeți-l cu sucitorul sub formă de blat dreptunghiular.

6.Apoi, folosind foarfecele de bucătărie, tăiați punga la nivelul mijlocului blatului (în direcție paralelă cu poziția dumneavoastră) și la nivelul marginii perpendiculare pe secțiunea precedentă, astfel încât blatul de cașcaval să rămână în centru, iar bucățile de pungă — pe marginile lui (paralele cu secțiunea inițială).

7.Întindeți uniform compoziția de brânză și gălbenușuri pe suprafața blatului de cașcaval, folosind o spatulă.

8.Spălați și uscați în prealabil frunzele de salată. Apoi îndepărtați-le nervurile groase și așezați-le într-un strat uniform pe stratul precedent, presându-le ușor, ca să le lipiți de el.

9.Răspândiți uniform compoziția de surimi pe frunzele de salată, lăsând un spațiu liber de 2-3 cm la nivelul unei margini (spre care veți rula blatul).

10.După aceasta, folosind punga de plastic, rulați blatul sub formă de ruladă compactă. Înfășurați-o în punga secționată, legându-i capetele la sfârșit.

11.Transferați rulada pe o suprafață plată (o tavă, de exemplu) și puneți-o deoparte.

2. RULADA DE CAȘCAVAL CU ARDEI DULCE ȘI VERDEAȚĂ

Ingrediente:

-250-300 g de cașcaval tare;

-100-150 g de brânză moale Adygea;

-100 g de cremă de brânză;

-verdeață (mărar, pătrunjel, coriandru) — după gust;

-ceapă verde — după gust;

-un ardei dulce roșu;

-3 căței de usturoi;

-2 linguri cu vârf de maioneză (de casă);

-sare, piper alb măcinat — după gust.

Mod de preparare:

1.Pregătiți blatul: repetați pașii 1 și 2 de la prima rețetă.

2.Pregătiți umplutura: puneți brânza Adygea (dată prin răzătoarea mică), crema de brânză, usturoiul pisat, maioneza, sarea și piperul alb măcinat într-un bol potrivit. Amestecați până veți obține o compoziție omogenă și maleabilă.

3.Curățați ardeiul dulce de codiță, semințe și nervuri. Tăiați-l în fâșii lungi, cu grosimea de maxim 1 cm.

4.Mărunțiți verdețurile. Noi am folosit o legătură mare de coriandru, câte puțin mărar și pătrunjel. Am adăugat și puțină ceapă verde. Puneți-le într-un bol și amestecați-le foarte bine.

5.Modelați rulada: repetați pașii 5 și 6 de la prima rețetă.

6.Răspândiți uniform compoziția de brânză pe suprafața blatului de cașcaval.

7.Apoi așezați fâșiile de ardei în rânduri, lăsând un spațiu de 2-3 cm între ele, fără să ajungeți până la marginea opusă — lăsați un spațiu liber de aproximativ 10 cm (acesta este necesar, ca să evitați răspândirea umpluturii în afara ruladei).

8.Răspândiți un strat gros de verdețuri pe suprafața acoperită de ardei. Presați-l bine, ca să-l lipiți de compoziția de brânză.

9.După aceasta rulați blatul de cașcaval sub formă de ruladă compactă, ajutându-vă de punga de plastic.

10.Înfășurați rulada în pungă, legându-i capetele la sfârșit. Puneți-o pe aceeași tavă.

3. RULADA DE CAȘCAVAL CU ȘUNCĂ ȘI CASTRAVETE

Ingrediente:

-250-300 g de cașcaval tare;

-250-300 g de șuncă;

-100 g de cremă de brânză;

-2 linguri cu vârf de maioneză (de casă);

-2 castraveți proaspeți;

-1-2 linguri de hrean pasat (sub formă de piure);

-o mână de măsline (fără sâmburi);

-sare — după gust.

Mod de preparare:

1.Pregătiți blatul: repetați pașii 1 și 2 de la prima rețetă.

2.Pregătiți umplutura: puneți crema de brânză, hreanul pasat, maioneza și un praf de sare într-un bol. Amestecați până la omogenizare.

3.Tăiați castraveții proaspeți în feliuțe subțiri și longitudinale, folosind curățitorul de legume sau mandolina.

4.Modelați rulada: repetați pașii 5 și 6 de la prima rețetă.

5.Răspândiți uniform compoziția de brânză și hrean pe suprafața blatului de cașcaval.

6.Apoi așezați compact feliuțele de castravete. Ca și în rețeta precedentă, nu le răspândiți pe tot blatul — marginea opusă trebuie să rămână liberă.

7.Așezați feliuțele subțiri de șuncă pe stratul de castravete.

8.Aranjați măslinele în apropiere de marginea, de la care veți începe rularea blatului.

9.Fără să vă grăbiți și cu multă grijă, rulați blatul de cașcaval sub formă de ruladă, străduindu-vă să mențineți măslinele în poziție centrală.

10.Înfășurați rulada obținută în punga de plastic, legându-i capetele la sfârșit. Transferați rulada pe tavă. Dați ruladele la frigider pentru câteva ore (preferabil peste noapte).

11.Înainte de servire scoateți ruladele din frigider și îndepărtați folia de pe suprafața lor. Apoi tăiați-le în feliuțe cu grosimea de maxim 1 cm.

Pe lângă faptul că sunt aspectuoase și festive, ruladele sunt foarte gustoase! Puteți să folosiți cele mai simple ingrediente în calitate de umplutură, iar rezultatul va fi întotdeauna excelent!

Puteți să pregătiți ruladele de cașcaval cu somon, pateu de ficat, legume preparate în stil coreean sau ciuperci — totul depinde de preferințele dumneavoastră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!