Un articol foarte adevărat care vă va atinge sulfetul!

Când  soția lui George Carlin a murit, renumitul satiric al anilor 1970-1980, a scris acest articol extrem de emoționant, care este relevant și astăzi.

”Paradoxul timpurilor noastre este faptul că avem clădiri mari, dar toleranță mică, avem autostrăzi largi, dar viziuni înguste.

Cheltuim mai mult, dar avem mai puţin, cumpărăm mai mult, dar ne bucurăm mai puţin.

Avem case mai mari și familii mai mici, comodități mai multe, dar timp tot mai puțin.

Avem cea mai bună educație, dar inteligență mai puțină; cele mai bune cunoștințe, dar apreciem mai rău situația; avem mai mulți experți, dar și mai multe probleme; avem cea mai bună medicină, dar mai puțină sănătate.

Bem prea mult, fumăm prea mult, cheltuim prea nesăbuit, râdem prea puţin, conducem prea repede, ne enervăm prea ușor, ne culcăm prea târziu, ne sculăm prea obosiţi, citim prea puţin, ne uităm prea mult la televizor şi ne rugăm prea rar.

Ne-am ridicat cerințele, dar am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar şi urâm prea des. Am învățat să supraviețuim, dar nu știm să trăim. Adăugăm anii la viață, dar nu dăm viață anilor.

Am ajuns până la lună și înapoi, dar ne este greu să traversăm strada și să facem cunoștință cu un vecin nou.

Cucerim spații cosmice, dar nu și lumi interioare.

Facem lucruri mărețe, dar nu și cele mai bune.

Curățăm aerul, dar ne murdărim sufletul.

Am supus atomul, dar nu și prejudecățile noastre.

Scriem mai mult, dar aflăm mai puțin.

Planificăm mai multe, dar realizăm mai puține.

Am învățat să ne grăbim, dar nu și să așteptăm.

Creăm calculatoare noi, în care se păstrează mai multă informație și produc o cantitate imensă de copii, dar comunicăm tot mai puțin.

Este perioada fast-food-ului și indigestiei, oamenilor mari și sufletelor mici, profiturilor rapide și relațiilor dificile.

Este perioada creșterii veniturilor familiale, dar și a numărului de divorțuri, a caselor frumoase și a atmosferei de familie distruse.

Este perioada distanțelor mici, scutecelor de unică folosință, moralității de doi bani și a aventurilor de o noapte; a kilogramelor în plus și a pastilelor, care fac totul: ne excită, ne calmează, ne omoară.

Este perioada vitrinelor pline și a depozitelor goale.

Este perioada când tehnologiile fac posibil ca această scrisoare să ajungă la dumneavoastră, oferindu-vă totodată opțiunea de a o transmite mai departe sau de a apăsa butonul ”Delete”.

Țineți minte, acordați mai mult timp persoanelor iubite, pentru că nu vor fi alături întotdeauna.

Țineți minte și strângeți la piept persoana apropiată, pentru că aceasta este unica comoară, pe care o puteți rupe din inimă, și ea nu costă nimic.

Țineți minte și spuneți ”Te iubesc” celor dragi, dar mai întâi de toate simțiți asta.

O sărutare și o îmbrățișare pot alina orice durere, atunci când sunt sincere.

Țineți minte și țineți-vă de mână și prețuiți momentele când sunteți împreună, pentru cândva această persoană nu va mai fi alături.

Găsiți timp pentru iubire, găsiți timp pentru comunicare și găsiți timp să împărtășiți tot ce aveți de spus.

Pentru că viața nu se măsoară în numărul de inspirații și expirații, ci în momentele când vă taie răsuflarea!”.

Fiți fericiți!