10 familii care conduc întreaga lume și viețile noastre!

Am selectat familiile care conduc lumea!

1.Rockefeller

Despre averea clanului Rockfeller circulă numeroase legende. Nimeni nu știe exact averea totală a acestei familii, dar se spune că variază între 1-3 trilioane de dolari. John Rockefeller, primul miliardar în dolari din istorie, a fost cel care a adus faima clanului. La sfârșitul secolului al XIX-lea, familia controla 90% din petrolul de pe piața americană. Aproape toate companiile moderne de petrol din America provin de la familia Rockefeller.

Cele două războaie mondiale doar au întărit bunăstarea familiei. Ea a ajutat atât Germania, cât și coaliția aliaților. Acum, pe lângă sectoarele bancar și petrolier, familia Rockefeller se implică activ în caritate și criptomonedă.

Susținătorii teoriilor de conspirație consideră că membrii familiei sunt președinții guvernului secret mondial și susținătorii teoriei “miliardului de aur”.

2.Morgan

Simpatizanții diferitelor teorii politice presupun că clanul Morgan determină direcția politică a SUA și controlează toate băncile din lume.

Fondatorul clanului Morgan, John Pierpont Morgan, a întemeiat primul imperiu financiar din SUA. El vindea arme în timpul Războiului Civil, din care cauză era la un pas de a ajunge în instanța de judecată. Iar în 1907 a împiedicat prăbușirea sistemului bancar.

Până în prezent, membrii clanului Morgan continuă să fie cei mai influenți bancheri. Filiale ale băncilor acestei familii se găsesc nu numai în SUA, ci și în Europa. Membrii familiei au condus companiile ”General Motors” și ”General Electric”.

3.Saudiții

Saudiții sunt dinastia regală care conduce Arabia Saudită din 1932. Astăzi, șeful familiei este regele Salman ibn Abdul-Aziz Al Saud, iar numărul total de saudiți este de 25 000 de persoane.

Capul familiei are o putere politică practic absolută, iar membrii familiei ocupă importante posturi guvernamentale și militare. Saudiții pot lua orice funcție din cadrul țării. Familia deține 20% din rezervele globale de petrol.

4.Rothschild

Familia Rothschild era una dintre cele mai bogate încă de pe timpurile lui Napoleon I. Amschel Meier Rothschild a fost cel care a înființat dinastia. El a fondat în Germania o afacere bancară mare și a creat propriul imperiu financiar. Fiind pe moarte, Amschel a lăsat moștenitorilor săi un testament, în care și-a prezentat punctele de vedere asupra conducerii imperiului. Și iată că deja de peste 200 de ani, membrii familiei Rothschild urmează aceste reguli.

Și iată că deja de peste 200 de ani în jurul acestei familii există diferite zvonuri și teorii. Unii susțin că familia controlează toată averea lumii și a instituțiilor financiare. Alții spun că anume familia Rothschild încurajează și sponsorizează cele mai multe războaie.

Averea actuală a familiei este estimată la aproximativ 2 trilioane de dolari. Membrii ei sunt implicați în investițiile și trading-ul domeniului bancar. Familia deține mai multe podgorii, întreprinderi implicate în extracția petrolului și a gazelor naturale.

5.Baruch

Averea familiei Baruch este mai mică decât cea a familiilor Rothschild și Rockefeller, dar influența este mult mai mare. Fondatorul clanului Baruch, Bernard Baruch, a fost consilier pentru 5 președinți americani și un bun prieten al lui Winston Churchill. El a inventat termenul de “război rece”, a supravegheat proiectul creării bombei atomice și a Agenției Internaționale a Energiei Atomice. Se crede că anume Baruch a creat noțiunea de Guvern mondial.

Despre moștenitorii imperiului Baruch există puțină informație. A avut 2 fiice și un fiu. Fiul Bernard Baruch junior a murit în anii ’90 ai secolului trecut. Nu există informații sigure despre nepoții și strănepoții lui Bernard. Se spune că aceștia sunt ascunși intenționat, însă familia Baruch continue să conducă autoritățile americane.

6.Walton

În 1962, antreprenorul Sam Walton a deschis primul magazin Walmart. Și astfel a intrat în lista celor mai bogați oameni din lume. Cu timpul, rețeaua de magazine Walmart a devenit cea mai mare din Statele Unite.

După moartea lui Sam Walton, soția și cei patru copii au început să conducă compania. Pe lângă rețeaua de supermarketuri, membrii familiei Walton gestionează Arvest Bank. Ei dețin o colecție de opere de artă și o organizație de caritate.

7.Windsor

Windsor este familia regală a Marii Britanii. Acum, șeful casei Windsor este regina Elisabeta a II-a. Tot ea este șeful Bisericii Anglicane și comandantul suprem al forțelor armate britanice.

Pe lângă Anglia, regina Elisabeta a II-a este actualul monarh în 15 state independente. Rating-urile reginei ar putea fi un motiv de invidie pentru orice politician . Și nu este de mirare. Toți membrii familiei regale duc un mod modest de viață, fac parte din Forțele Armate și sunt implicați în caritate.

8.Murdoch

Magnații mass-media, familia Murdoch a început să-și construiască imperiul în Australia. Keith Murdoch a fost un cronicar politic pentru unul din ziarele din Melbourne. Keith a fost numit redactor șef, a mărit tirajul publicației și a devenit director general.

Fiul său, Rupert, de asemenea a devenit jurnalist. După ce a pus stăpânire pe publicațiile dominante din Australia, Murdoch a creat holdingul Media News Corporation. În prezent, membrii familiei Murdock dețin compania de film 20th Century Fox, canalul Fox News, rețeaua socială My ​​Space și compania de acțiuni Dow Jones. ”News Corporation” a fost acuzată că a interceptat ilegal familia regală, celebrități, precum și că a mituit ofițeri de poliție și servicii speciale.

Rupert este o personalitate foarte cunoscută în cultura pop. El a devenit prototipul răufăcătorului din filmul “Imperiul zilei de mâine”, prototipul magnatului media Logan Roy din filmul serial “Succesiunea”, a fost menționat în filmele seriale “Teoria Big Bang” și “Familia Simpson”.

9.Oppenheimer

Familia Oppenheimer deține majoritatea rezervelor de diamante și aur. Fondatorul clanului, Ernest Oppenheimer, s-a mutat în orașul Kimberley, din Africa de Sud. Acolo, a devenit mai întâi primar al orașului, apoi a început să conducă una dintre companiile miniere de diamante. Foarte curând, Ernest a capturat piața globală de minerit și comercializare a diamantelor.

Acum, imperiul este condus de nepotul lui Ernest, Nick Oppenheimer. Familia se ocupă nu doar de extragerea și comercializarea diamantelor, dar și a aurului, a minereului de fier, a platinei și a mineralelor industriale.

10.Pritzker

Familia imigranților evrei din Ucraina s-a mutat de la Kiev la Chicago în 1881. Pritzker deține compania Hayat. Aceasta este o companie hotelieră care vinde hoteluri și foi de odihnă în stațiuni. Compania include 777 de hoteluri din 54 de țări ale lumii.

Familia Pritzker a obținut premiul în domeniul arhitecturii. Acum trăiesc în Chicago, unde și-au deschis propria școală de arhitectură. În mare parte, aspectul orașului depinde de această familie.

Dumneavoastră credeți în ideea că lumea este condusă de familii bogate sau de un guvern secret?