10 sfaturi pentru îngrijirea plitelor din sticlă ceramică — utile pentru fiecare gospodină!

Fiecare gospodină visează să aibă o plită din sticlă ceramică. Dar aceasta este minunată doar la prima vedere. Aspectul estetic și încălzirea aproape instantanee trebuie răsplătite prin multiplele griji pentru întreținere.

Pentru ca plita frumoasă să vă bucure mai mult timp prin curățenia sa și ca să fiți siguri că niciun detaliu din ea nu se va strica, gospodinele experimentate vă propun să urmați aceste sfaturi. Curățenia ideală din bucătărie este garantată!

Sticla ceramică este un material fragil. Ea necesită îngrijiri speciale.

Sfaturile din această listă sunt adunate de la gospodinele din întreaga lume. Ele ușurează semnificativ îngrijirea plitelor cu inducție și placă din sticlă ceramică.

În același timp ele vă vor ajuta să economisiți banii, pe care i-ați cheltui pentru cumpărarea soluțiilor de curățat și racletelor speciale.

1. NICIODATĂ NU PUNEȚI VASE UMEDE PE PLITA DIN STICLĂ CERAMICĂ.

Vasele trebuie să fie doar uscate!

Încălzirea cratițelor cu fundurile ude poate pur și simplu să se sfârșească cu apariția petelor albe pe plită, ale căror curățare este aproape imposibilă. De aceea, sfatul nr. 1 este: toate vasele de gătit trebuie să fie absolut uscate!

2. NU FOLOSIȚI BURETELE DE SPĂLAT VASELE.

Folosiți un burete separat pentru plită sau, preferabil, o cârpă moale.

Deoarece orice resturi de grăsime sau bucățele de mâncare pot provoca apariția altor pete și deteriorarea suprafeței plitei. De aceea, folosiți doar bureți noi, curați și maxim de moi pentru curățarea ei.

3. ZAHĂRUL ESTE DUȘMANUL STICLEI CERAMICE.

Și încercați să-l curățați după aceea!

Perspectiva de a prepara de sine stătător caramelul sună apetisant. Dar fiți foarte atenți și nu uitați de capac, deoarece ștergerea urmelor de zahăr întărit de pe sticlă este o sarcină destul de dificilă. Va trebui să munciți din greu!

4. DACĂ TOTUȘI ZAHĂRUL ARS A AJUNS PE SUPRAFAȚA PLITEI…

Va trebuie să lucrați cu racletele sau lama de ras.

…sau plasticul topit și alte materiale termosensibile, îndepărtați-le imediat! Cel mai bine ar fi să realizați acest lucru cu racletele special pentru plită. Iar dacă nu aveți un asemenea instrument la îndemână, folosiți un aparat obișnuit de ras — doar unul curat.

5. O SOLUȚIE FINĂ ȘI IEFTINĂ PENTRU CURĂȚAREA PLITEI.

Soluția de curățat pentru orice situație.

Țineți minte că sticla ceramică nu suportă materialele abrazive dure. De aceea, țineți tot felul de „perii” cât mai departe de ea. Iar ca să îndepărtați petele obișnuite de grăsime, vă va sări în ajutor această soluție universală.

Stropiți suprafața plitei cu o cantitate mică de soluție de spălat vasele. Apoi presărați-o cu bicarbonat de sodiu și adăugați câteva picături de apă oxigenată. Așteptați 2 minute și ștergeți plita cu un burete nou și moale, realizând mișcări circulare.

6. DACĂ O PATĂ „ÎNCĂPĂȚÂNATĂ” NU SE LASĂ CURĂȚATĂ…

Bicarbonat de sodiu + căldură.

…vă poate ajuta căldura. Iată cum funcționează această metodă: presărați pata cu bicarbonat de sodiu, după care acoperiți-o cu un burete umed, săpunit (și curat!) și încălzit în apă caldă. Lăsați-l să acționeze pe parcursul a 15 minute. Apoi ștergeți pata până va fi uscată.

7. DOTAȚI-VĂ GOSPODĂRIA CU BUREȚI DE MELAMINĂ.

Buretele de melamină este guma, care șterge petele persistente.

Acești bureți-radiere mici nu devin zadarnic atât de populari. Doar ei permit curățarea majorității suprafețelor fără utilizarea soluțiilor chimice speciale. Nu există ceva mai bun pentru îngrijirea „gingașei” sticle ceramice.

8. VĂ PARE RĂU SĂ CHELTUIȚI BANII PE BUREȚI? PERIUȚA DE DINȚI VĂ VA SCOATE DIN ÎNCURCĂTURĂ.

Periuța de dinți împotriva petelor mărunte.

Dar periuța de dinți trebuie să aibă perii moi sau medii și sigur nu trebuie să prezinte elemente de cauciuc. Ea vă va ajuta să înlăturați petele deosebit de „încăpățânate” — mai ales dacă o veți combina cu pastă de dinți și o cantitate mică de bicarbonat de sodiu.

9. BICARBONATUL DE SODIU ȘI OȚETUL

Bicarbonatul de sodiu și oțetul — o combinație super eficientă.

Aceste două ingrediente ieftine înlocuiesc excelent chimicalele scumpe. Ca să curățați plita, preparați o pastă din 4 linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de oțet.

Aplicați-o pe pete și lăsați-o să acționeze timp de 30 minute. Apoi îndepărtați-o cu un burete curat și umed. La sfârșit ștergeți plita cu o cârpă până va fi uscată.

10. „ECRANUL PROTECTOR”

Ulei pentru plită?

După ce veți spăla plita, ștergeți-o cu o cârpă moale, înmuiată într-o cantitate mică de ulei. Astfel veți crea o peliculă-ecran subțire pe suprafața ei. Ea o va proteja de pete și bucățelele de mâncare arsă.

Spor la treabă!