10 sfaturi prețioase de la un electrician: toți prietenii le-au repetat!

”De regulă, noi deja după ce finisăm lucrul ne dăm seama de unde trebuia să-l începem”, această declarație descrie foarte bine orice reparație și, în special, instalarea prizelor și a întrerupătoarelor.

S-ar părea că reparația e terminată, nu a rămas decât de făcut ordine și de aranjat mobila, și când colo (ce necaz!) înțelegeți: prizele nu sunt în locurile care trebuie, sunt acoperite de mobilă.

Iar alte prize noi înseamnă fire noi în perete, deci, trebuie de scos și de lipit din nou tapetele și tot așa, ca un cerc vicios.

Opțiunea ideală ar fi să gândiți încă la etapa de planificare a reparației unde vor fi amplasate aparatele electrice și mobila.

Pentru ca data viitoare să nu călcați pe aceeași greblă, faceți notițe și veți vedea cum carnetul dumneavoastră se va umple cu diferite soluții neevidente referitor la problemele electricii.

Unele din ele le găsiți mai jos!

1.Întrerupător în antreu care deconectează totul!

O idee minunată! Deseori se întâmplă să fiți deja îmbrăcați, încălțați și deodată vă dați seama că la al doilea etaj arde lumina…Sau sunteți în drum spre locul de muncă și vă gândiți ”Oare am scos fierul de călcat din priză?”.

Este foarte tentant să puteți rezolva toate aceste probleme printr-o singură mișcare, important este ca frigiderul să poată fi oprit separat, de altfel veți fi nevoiți să aruncați foarte des produsele alimentare.

2.Prize în glafuri

Se știe că nu există multe prize. Prizele din glafuri vor fi utile dacă pervazul îndeplinește funcția zonei de lucru în bucătărie, dacă bucătăria este mică și sunteți nevoiți să economisiți fiecare centimetru de spațiu liber, dacă masa se află alături de geam.

Dacă pe pervaz stau electrocasnicile care le folosiți zilnic și nu aveți o priză, atunci veți avea nevoie de un prelungitor, care schimbă tot aspectul interiorului.

Iar înainte de Anul Nou vă veți spune mulțumesc pentru această priză, când veți înfrumuseța fereastra din camera copiilor (sau din bucătărie) cu ghirlande.

3.Întrerupătoare lângă pat

Și nu doar lângă pat, dar și în spațiile pe unde treceți des. Este un truc vechi, care poate fi întâlnit în hoteluri, dar mulți uită de el atunci când fac reparație.

4.Regulator pentru sistemele de încălzire prin pardoseală la nivelul ochilor

Acesta este nivelul optim pentru fixarea acestuia. De ce oare toți constructorii se străduie să-l instaleze cât mai aproape de podea?

5.Iluminarea completă a balconului

Când iluminați logia, nu uitați de întrerupător. În caz contrar, veți ieși la balcon și va trebui să vă întoarceți în cameră ca să aprindeți lumina.

6.Mai multe prize în camera de baie

Uscătorul de păr, mașina de spălat, poate și una de uscat haine, aparatul de ras electric, peria electrică de dinți…Pentru toate acestea e nevoie de prize, care, apropo, pot fi ascunse într-un dulăpior.

7.Prize pentru aspiratoare

Mulți au nu un aspirator, ci două: simplu și robot. Pentru toate aceste ajutoare trebuie să aveți prize, care trebuie poziționate la un anumit nivel: pentru aspiratorul simplu – 30-40 cm de la podea și în fiecare cameră, pentru robot – în antreu, ținând cont și de locul de reîncărcare.

8.Priza pentru încărcarea gadget-urilor în bucătărie

Nici într-un caz nu uitați de ea! Imaginați-vă că gătiți după o rețetă folosind tableta, iar aceasta s-a descărcat. Iar la bucătărie nu aveți nici o priză liberă…Iar de acum înainte veți avea! Dacă vorbim despre prize, preconizate pentru electrocasnice mici, cum ar fi blenderul sau râșnița de cafea, gândiți-vă din timp de câte aparate veți avea nevoie în timpul gătirii. Dacă vă este greu să răspundeți la această întrebare, folosiți recomandarea noastră.

La fiecare metru al suprafeței de lucru trebuie să fie cel puțin o priză. Acest lucru nu înseamnă că prizele trebuie instalate la fiecare metru, pot fi grupate câteva împreună.

Sau puteți proceda mai simplu și să instalați pe șorțul de bucătărie câte 2-3 prize deasupra fiecărui blat liber. De regulă, sunt 2-3 grupuri de prize. Nu uitați să amplasați 1-2 prize în zona mesei. Vor fi utile când veți avea nevoie să încărcați telefonul sau să folosiți laptopul.

9.Ascundeți prizele sub dulapuri

Dacă aveți deja prea multe prize pe șorț și nu arată frumos, le puteți ascunde, de exemplu, sub dulapurile de perete.

10.Prize pentru calculator

Gândiți-vă la care calculator lucrați: pentru calculatorul de masă sunt necesare 3-4 prize, pentru laptop va fi nevoie să faceți prize în toate locurile unde obișnuiți să-l folosiți: alături de masă, canapea, fotoliu.

Cablarea corectă a apartamentului este baza confortului și bunăstării. Iată de ce este atât de important să știți sigur unde să amplasați prizele și întrerupătoarele.

Noi cu mare drag vă ajutăm cu sfaturi referitor la planificarea reparației. Dumneavoastră faceți reparație anul acesta? Dacă da, ce informație v-ar fi interesant să aflați?

Mult spor!