10 trucuri care vă vor ușura viața de la curte!

Petreci prea mult timp făcând lucru prin grădină și nu ai timp să te odihnești? Această stare aparent familiară poate fi schimbată cu ajutorul invențiilor utile! Am selectat 10 trucuri care arată cât de ușor pot fi evitate multe probleme de uz casnic cu o abordare non-standard a vieții de la țară!

1. Coș de gunoi din anvelope

Paradoxul constă în faptul că din anvelopele vechi care sunt pe punctul de a fi aruncate la gunoi pot fi folosite ca niște coșuri excelente pentru colectarea gunoiului de pe teren. Volumul unui astfel de rezervor este de aproximativ 100-200 litri.

2. Mai multe oportunități

Acest truc de viață simplu va tripla volumul util al roabei. Pentru a face acest lucru, coaseți o pungă mare (puteți folosi pungile vechi de zahăr) sau un inel lat, a cărui margine inferioară este atașată de marginile roabei.

3. Ghiveci detașabil

Astfel de ghiveciuri există! Sunt bune pentru plantele care necesită replantare frecventă. La transplantare, este suficient să împărțiți vasul în două părți. Sistemul radicular al florii, împreună cu mușchiul pământului, vor rămâne intacte. Ca și ghiveciul  în sine – poate fi folosit în viitor.

Un astfel de ghiveci-minune este ușor de făcut singur. Tăiați vasul de plastic în jumătate (este mai bine să faceți acest lucru cu un cuțit fierbinte sau cu o duză specială pentru un fier de lipit), apoi lipiți piesele cu bandă adezivă sau bandă izoltoare și decorați (sau introduceți într-o jardinieră mai mare). Și nu uitați de farfuria-tavă, astfel încât excesul de apă să aibă un loc de scurgere.

4. Mâner auxiliar pentru instrumente

Potrivit inventatorilor, un astfel de mâner suplimentar va facilita lucrul cu uneltele de grădină și va reduce tensiunea pe spate. Poate fi fixată la o înălțime confortabilă, îndepărtată și transferată la alte instrumente.

5. Papuci pentru încălțăminte

O opțiune bună dacă trebuie să intrați în casă doar pentru câteva minute în timp ce lucrați în grădină. Este mult mai ușor să speli papucii decât să alergi prin casă cu o cârpă, ștergând urmele murdare. Țesătura papucilor trebuie să absoarbă bine umezeala, să nu se ude și să nu alunece (aceasta va fi asigurată de talpa de cauciuc).

6. Filtru portabil dintr-o sticlă de plastic

Pentru a face un filtru, tăiați sticla în trei părți (vezi imaginea). Mutați gâtul în partea de jos a sticlei (acesta va fi „nasul ulciorului”), introduceți cartușul în a doua parte (orificiul trebuie să corespundă cu diametrul cartușului; dacă există un spațiu, acesta este închis cu bandă de teflon). Apoi introduceți unitatea de filtrare în partea de jos. După aceea, puteți turna apă.

7. Set pentru aprinderea unui foc

Dacă puneți cărbunii  într-o cutie de ouă atunci obțineți un set bun pentru a face un foc rapid.

8. Manșete din șosete pentru telefonul mobil

Când lucrați în grădină sau în alt loc, de multe ori nu știți unde să vă puneți telefonul. Această idee cu șosete dovedește că nu există probleme nerezolvabile. Luați o șosetă, tăiați partea superioară, împăturiți-o în jumătate pentru a crea un „buzunar” pentru telefonul dvs.. Designul și confortul manșetelor depind în întregime de materialul și modelul șosetelor. De asemenea, pot fi purtate peste haine (pulovere, jachete), astfel încât telefonul să fie întotdeauna la îndemână.

9. Perfecționarea instrumentelor

De îndată ce cumpărați instrumente noi de grădinărit, vopsiți imediat mânerele cu vopseaua „familială”, astfel încât să nu existe confuzie dacă vreți să le împrumutați vecinilor. De asemenea, pentru o depozitare ușoară, faceți o gaură în mâner și filetați un șiret prin el. Acum instrumentele pot fi agățate de orice cârlig!

10. Cuier pentru mănuși

Acest cuier neobișnuit are cârlige în loc de cuiere. Acum mănușile pot fi pliate în perechi – lăsați-le să fie depozitate în ordine perfectă.

Experiența dobândită în acest sezon nu ar trebui irosită!