17 lucruri despre destinația cărora știm atât de puțin – nici măcar nu ne dăm seama că acestea pot face mai mult!

Există lucruri pe care le folosim des, dar nici măcar nu ne dăm seama că acestea pot face mai mult. Noi am încercat să aflăm funcțiile mai puțin cunoscute ale unor lucruri obișnuite.

1.Ochiul de la ștaiful încălțămintei

Aceste ochiuri au câteva funcții. Desigur, principala este că cu ele este mult mai comod de încălțat încălțămintea înaltă cu șireturi. Dar asta nu e tot: ochiul poate fi folosit pentru a lega suplimentar șiretul în jurul piciorului. Precum și pentru uscare: puteți agăța încălțămintea de ochi.

2.Discurile din interiorul capacelor sticlelor din plastic

Un astfel de disc puteți găsi în capacele sticlelor cu apă carbogazoasă. Fără el toate gazele s-ar fi evaporat.

3.Gaura mică în lacăte

Această gaură îndeplinește câteva sarcini. În primul rând, ea împiedică acumularea umidității în lacăt, din cauza căreia mecanismul ruginește repede. Datorită găurii lichidul nu se acumulează. În al doilea rând, iarna, această gaură nu permite lacătului să înghețe. De asemenea, prin aceasta puteți turna câteva picături de ulei de motor, dacă mecanismul începe să se blocheze.

4.Găurile de pe mânerul aspiratorului

Această trapă mică este concepută pentru a reduce puterea de aspirație – foarte comod, de exemplu, atunci când aspirați draperiile. Însă aceasta nu ajută dacă în perie sau în tub s-a blocat ceva. Reducând rapid puterea deschizând trampa, veți proteja aspiratorul de supraîncălzire. Pentru aspiratoarele moderne nu este un pericol, însă pentru modelele mai vechi este destul de important.

5.Regulatorul de regim al geamurilor termopan

Geamurile din plastic au un mecanism util, care schimbă regimul în dependență de anotimp. Puțini știu că pot selecta regimurile ”de vară” și ”de iarnă”, care se deosebesc prin presiunea formată. Și țineți minte, dacă lăsați mereu ferestrele în regim de iarnă, atunci se va forma o presiune ridicată, care va afecta cauciucul de izolare și îl va face să se degradeze mult mai repede.

6.Dinții și gaura de la capătul ruletei

Am observat, dar nu am dat atenție – acesta va fi răspunsul majorității. Foarte rău, deoarece veți putea lua măsurile fără ajutor suplimentar, agățând capătul de cui sau de șurub. Iar dinții sunt pentru ca să puteți face însemnări fără să aveți nevoie de creion.

7.Singura suprafață reliefată a discurilor demachiante

Se pare că nu toți cunosc de ce discurile demachiante au suprafețe diferite. Partea reliefată este destinată aplicării produselor cosmetice, iar cea netedă este pentru curățare și îndepărtarea machiajului.

8.Piesă specială pe capsator

O funcție foarte comodă, pe care nu o cunoaștem și nu o folosim. Platforma din partea inferioară a capsatorului, care îndoaie capsele, poate fi rotită la 180 de grade. Și atunci extremitățile capselor vor fi îndoite în exterior, și nu în interior – foarte comod dacă fixați foile temporar.

9.Burete spumă poliuretanică sau blană pe microfon

Husele de burete sau blană nu se folosesc pentru înfrumusețare. Acestea opresc fluxul de aer, pentru ca în zonele deschise să nu se audă vuietul vântului în microfon. Iar în cazul înregistrărilor profesionale din studiou, această protecție ajută la diminuarea consoanelor ”explozive” din vorbire, care pentru ascultători se transformă în lovituri sonore.

10.Adânciturile de la fundul sticlelor de vin

Atunci când se pune dopul sticlei, se formează o presiune puternică la fund și pe pereți. Adâncitura de la baza sticlei permite repartizarea uniformă a acesteia și datorită acestui fapt sticla nu se sparge. Apropo, sticlele destinate vinului spumant au o adâncitură mai mare decât celelalte sticle de vin.

11.Gaura din lingura pentru spaghete

Această gaură este menită pentru ca să nu vă mai gândiți câte paste să fierbeți. Cantitatea de spaghete introdusă în ea reprezintă porția standartă pentru o persoană.

12.Săgeata alături de semnul stației de alimentare de pe tabloul de bord

Un indiciu minunat, care, din păcate, nu este în toate automobilele. Săgeata arată din ce parte a mașinii se află rezervorul. Un lucru absolut necesar când trebuie să alimentați un automobil închiriat.

13.Dungile pantalonilor

Acum ele au devenit un atribut obligatoriu al pantalonilor clasici, dar nimeni nu le-a inventat intenționat. În secolul al XIX-lea, multe fabrici de îmbrăcăminte produceau haine pentru export. Pentru ca încărcătura să ocupe cât mai puțin spațiu posibil în timpul transportării, hainele erau presate înainte de a fi expediate. Ca urmare, pe țesătură se formau aceste dungi, care erau practic imposibil de îndepărtat. Astfel, toți s-au obișnuit cu ele.

14.Pompoanele de pe căciulițe

Aceste mingi pufoase și hazlii au apărut pentru prima dată în secolul al XVII-lea pe pălăriile marinarilor francezi, care au obosit să se lovească cu capul de tavanele și bordurile joase ale navei. Mai târziu, au apărut pompoane de diferite forme și culori pe multe alte coifuri de armată. Acestea indicau în ce trupe servesc proprietarii.

15.Capacul de la capătul cutter-ului

Există câteva modalități de a rupe secțiunile neascuțite ale cutter-ului. Puteți, riscând cu degetele, să faceți acest lucru manual, puteți folosi un clește sau puteți privi mai atent cuțitul. La sfârșitul mânerului este un capac, care poate fi îndepărtat, apoi poate fi pus pe secțiunea inutilă a lamei și să o rupeți.

16.Sertarul de sub cuptorul aragazului

De regulă, în el sunt depozitate tigăile. De fapt, acest sertar se numește ”care încălzește”. El a fost planificat pentru a menține mâncarea deja pregătită caldă sau pentru a o încălzi, în timp ce în cuptor se mai gătește ceva.

17.Gâtul unei sticle de bere

Gâtul lung este destinat pentru a putea ține sticla de bere fără ca băutura să se încălzească de la mână.