2 soluții naturale cu efect dublu pentru roșii, castraveți și alte plante: vor dezvolta mai multe fructe gustoase și nu vor fi atacate de dăunători!

Astăzi vreau să vă prezint două rețete de soluții naturale care ajută la hrănirea plantelor cu elemente utile importante și sunt eficiente împotriva diferitelor boli. Aceste soluții vă vor ajuta să vă creșteți recolta de 2-3 ori și sunt potrivite pentru orice culturi pe care le aveți în grădină. De asemenea, pot fi aplicate atât la rădăcini, cât și pulverizate pe frunze.

Rețeta nr. 1: Fertilizant natural din lapte și scorțișoară

Acest fertilizant natural conține vitamine, aminoacizi și uleiuri esențiale care ajută la hrănirea plantelor și la respingerea dăunătorilor.

Veți avea nevoie de:

– 1 l de lapte;

– 2 lingurițe de scorțișoară;

– jumătate de linguriță de iod.

Mod de preparare:

1. Turnați laptele într-o găleată de 10 l. Laptele conține multe substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele din grupa B, A și E și aminoacizi.

2. Adăugați 2 lingurițe de scorțișoară și amestecați foarte bine. Scorțișoara conține mult calciu, fier, mangan, cupru, vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B9, C, E, potasiu, magneziu, fosfor, zinc și 18 aminoacizi. Uleiurile esențiale din scorțișoară ajută la combaterea căpușelor, furnicilor și altor dăunători. De asemenea, sunt eficiente împotriva diferitelor putregaiuri și a fitoftorozei.

3. Turnați apă în vas, până când soluția va ajunge la volumul de 10 l (aproximativ 9 l). Apoi adăugați jumătate de linguriță de iod și amestecați din nou.

5. Udați plantele cu această soluție o dată pe săptămână pentru a le ajuta să crească sănătoase și puternice. Va fi suficient câte unul sau două pahare sub fiecare plantă.

Rețeta nr. 2: Fertilizant natural din frunze de mesteacăn

Această soluție naturală este bogată în calciu, potasiu, fosfor, hidrogen, carbon, azot, magneziu, fier, vitamine din grupa B și fitocizi care ajută la hrănirea plantelor și la respingerea dăunătorilor.

Veți avea nevoie de:

– frunze de mesteacăn;

– apă caldă.

Mod de preparare:

1. Umpleți un recipient de 1 l cu frunze de mesteacăn. Turnați apă caldă peste ele și lăsați-le să stea timp de 4-5 ore.

Notă: Frunzele de mesteacăn conțin mult calciu, potasiu, fosfor, carbon, azot, magneziu, fier, vitamine din grupa B, vitamina E și fitocizi care ajută împotriva dăunătorilor și a virușilor, bacteriilor și ciupercilor.

2. După ce frunzele s-au înmuiat, turnați soluția într-un recipient mai mare și adăugați apă până când soluția ajunge la volumul de 10 l.

3. Puteți folosi această soluție atât pentru udare, cât și pentru pulverizare. Dacă le udați, atunci va fi suficient să turnați câte 1-2 pahare sub fiecare plantă. Iar dacă pulverizați plantele, atunci puteți adăuga soluția direct în pulverizator fără a o dilua cu apă curată.

Spor la grădinărit!