3 cartofi și 3 pahare de făină – nici nu vor reuși să se răcească! Plăcințele simple și delicioase!

Astăzi vom coace niște plăcinte din ceea ce se găsește în orice frigider, din produse simple și accesibile, precum și foarte sățioase. Plăcintele vor ieși atât de apetisante, încât vor dispărea din farfurie înainte să se răcească. Să trecem la treabă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 3 pahare de (250 ml) de făină (480 g);

– 1 pahar de lapte cald (250 ml);

– 1 linguriță de drojdie uscată (6 g);

– 1 lingură de zahăr (20 g);

– 1 albuș de ou;

– jumătate de linguriță de sare;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru umplutură:

– 3 cartofi (600 g);

– 50 g de unt;

– sare și condimente (după gust);

– 50 g de cozi de ceapă verde:

Ingrediente suplimentare:

– 80 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– amidon;

– 1 gălbenuș de ou + 1 lingură de apă sau lapte.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați făina cernută în bolul pentru frământare și realizați o adâncitură în ea. Turnați laptele deasupra, adăugați drojdia uscată, zahărul și albușul de ou.

2. Începeți din start să frământați aluatul cu mâna. Spre final, încorporați sarea și uleiul vegetal. Trebuie să obțineți o bilă de aluat omogen, moale și nelipicios de mâini. Acoperiți bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsați aluatul să dospească sau, mai bine zis, să se „odihnească”, timp de 20-30 de minute.

3. Pregătiți umplutura: decojiți cartofii și tăiați-i în bucăți. Puneți-i la fiert în apă cu sare.

4. Scoateți cartofii fierți într-un bol. Asezonați-i cu sare și condimente după gust, adăugați untul și pasați-i cu un zdrobitor, până la obținerea unui piure fin. Apoi încorporați ceapa verde tocată mărunt.

5. După scurgerea timpului de dospire, transferați aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și împărțiți-l în opt bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de bile.

6. În continuare, dvs. alegeți dacă veți întinde fiecare bilă separat cu sucitorul, sau dacă le veți întinde în grupuri, așa cum o fac eu. Pentru aceasta, stratific câte patru turte, presărându-le generos cu amidon și le întind cu sucitorul. Mai apoi le scutur bine și le împăturesc.

7. Acum, luați o foaie mare și subțire de aluat și periați-o cu ulei vegetal. Pliați-o în trei părți pe lungime, ungeți laturile cu ulei, apoi în trei părți pe lățime și ungeți din nou laturile cu ulei. Veți obține un pătrat foietat. Modelați astfel toate foile de aluat.

8. Luați câte o bucată împăturită de aluat și treceți ușor cu sucitorul peste ea, apoi adăugați 1/8 din umplutură în centrul ei. Lipiți colțurile aluatului deasupra (ca la un plic). Modelați astfel toate plăcintele și puneți-le într-o tavă unsă cu ulei vegetal.

9. Periați plăcintele cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte (sau apă), apoi realizați niște incizii cu lama unui cuțit ascuțit pe suprafața lor. Dacă doriți, le puteți presăra cu semințe de susan.

10. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30-35 minute. Orientați-vă după caracteristicile cuptorului dvs.

11. Scoateți bunătatea aromată din cuptor și lăsați-o un pic să se răcească. După aceasta, savurați plăcintele obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!