3 metode de a vopsi frumos ouăle Pascale! Sunt foarte simple și interesante!

Vopsirea ouălor cu ajutorul coloranților este foarte rapidă și ușoară. Datorită lor, ouăle capătă atât niște culori bogate, strălucitoare și luxuriante, cât și diferite ornamente deosebite. Astăzi vă vom prezenta trei metode de vopsire în acest fel, din care veți putea alege una sau mai multe pentru a vopsi ouăle Pascale pentru masa dvs. de sărbătoare.

Metoda nr. 1: Ouă Pascale marmorate!

Veți avea nevoie de:

– coji de ceapă;

– 1 linguriță de sare;

– 5 ml de verde de briliant la 500 ml de apă (puteți adăuga mai mult sau mai puțin, pentru a ajusta gradul de consistență);

*Vasul de gătit se curăță ușor cu un simplu detergent de vase (eu am o cratiță din inox).

**Ouăle nu au nici un miros de verde de briliant.

***Vopsim ouăle crude.

Mod de lucru:

1. Mărunțiți cojile de ceapă cu ajutorul unei foarfeci.

2. Luați câte un ou crud, spălat bine cu apă și săpun din timp, înmuiați-l în apă, apoi treceți-l prin bolul cu bucățele de coji de ceapă. Luați o bucată de tifon și puneți pe ea puțin amestec uscat. Așezați oul deasupra și înfășurați-l bine, legându-l cu un fir de ață (sau cu un elastic de cauciuc), distribuind coaja de ceapă uniform în jurul lui. Repetați această procedură cu toate ouăle.

3. Puneți ouăle într-o cratiță și adăugați sarea peste ele, ca să nu se spargă în timpul fierberii. Apoi turnați apa și verdele de briliant.

4. Puneți vasul pe foc. Din momentul în care apa va da în clocot, fierbeți ouăle timp de 10 minute, apoi opriți focul și lăsați-le în zeama obținută timp de 20 de minute. În final, scoateți-le și spălați-le în apă rece.

5. Ouăle marmorate sunt gata!

Metoda nr. 2: Vopsirea ouălor Pascale cu ajutorul coloranților și a prosoapelor de hârtie!

Veți avea nevoie de:

– prosoape de hârtie;

– ață;

– bețișoare din bumbac;

– coloranți, apă și oțet;

*Vopsim ouăle deja fierte și fierbinți (coloranții se fixează mai bine pe ouăle fierbinți).

Mod de lucru:

1. Pentru început, pregătiți coloranții: diluați fiecare culoare în câte o lingură de apă și una de oțet de 9 %. Amestecați cu ajutorul bețișoarelor de bumbac și lăsați-le în pahare. Ele vor servi drept „pensule” pentru ornamentare.

2. Luați câte un ou fiert și încă foarte fierbinte și înveliți-l într-un prosop de hârtie. Prindeți-o cu ajutorul unui elastic de cauciuc sau cu o bucată de ață. Colorați suprafața prosopului cu bețișoarele înmuiate în diferite culori de coloranți.

3. Lăsați ouăle să se coloreze în această stare timp de 1 oră.

4. Ouăle sunt gata! Acestea au căpătat un desen foarte spectaculos!

Metoda nr. 3: Vopsirea ouălor Pascale cu ajutorul orezului!

Veți avea nevoie de:

– orez;

– pungi de plastic;

– coloranți;

*Vopsim ouăle deja fierte și fierbinți (coloranții se fixează mai bine pe ouăle fierbinți).

Mod de lucru:

1. Turnați în fiecare pungă de plastic câte aproximativ 100 g de orez.

2. Adăugați câte o culoare de colorant în fiecare pachet. Puteți folosi coloranții rămași de la metoda precedentă. Amestecați orezul foarte bine cu el.

3. Adăugați câte un ou fiert și încă fierbinte în fiecare pungă, acoperiți-l în totalitate cu orez și lăsați-l să se coloreze timp de 5-10 minute.

4. Iată ce rezultat veți obține:

Spor la treabă!