4 soluții naturale pentru alungarea furnicilor și a afidelor din grădina de legume!

Furnicile adesea infestează grădina și strică culturile din ea. Din acest motiv, trebuie să începeți să controlați acești dăunători cât mai curând posibil după ce au apărut primele insecte, de altfel se vor înmulți în toată grădina de legume.

În magazinele specializate puteți găsi o mulțime de produse care ajută la distrugerea acestor artropode, dar toate conțin substanțe chimice periculoase. Prin urmare, mulți grădinari apelează la remediile naturale din popor, care se isprăvesc la fel de bine cu insectele. Astăzi vă vom împărtăși 3 dintre aceste metode:

1. Amestecați o cantitate mică de griș și zahăr tos și adăugați puțină soluție de acid boric pentru a obține o pastă. Lăsați pasta să se activeze puțin timp și apoi distribuiți-o în mușuroiul de furnici. Acidul va provoca moartea în masă a dăunătorilor prin pătrunderea lor în stomac.

2. Dizolvați 100 ml de amoniac în 1 l de apă. Îndepărtați stratul superior al furnicarului, expunând canalele ascunse din pământ, și turnați soluția peste ele. Acoperiți mușuroaiele de furnici cu folie de plastic. Insectele vor dispărea în câteva zile.

3. Diluați 200 ml de benzină sau motorină într-o găleată cu apă. Faceți câteva goluri în furnicar, întindeți-l ușor și turnați amestecul obținut peste el. De asemenea, acoperiți furnicarul cu o peliculă sau pungă de plastic. Este recomandabil să repetați această procedură de două ori.

Spor la grădinărit!

New