5 motive importante de ce nepoții trebuie să trăiască alături de bunici!

Beneficiile sunt reciproce!

Legătura dintre nepoți și bunici este una incredibilă, fiind mult mai profundă decât o simplă rudenie. Deși vorba din popor zice că pentru a crește un copil este nevoie de un sat întreg, acesta nu este unicul motiv de ce comunicarea cu bunicii este benefică pentru copii.

Iată 5 argumente, de ce legătura strânsă cu bunicii este un dar deosebit pentru orice copil:

1.Copiii întotdeauna vor avea un sprijin suplimentar

Studiul realizat de Universitatea Oxford a arătat că copiii, care sunt apropiați cu bunicii lor, au mai puține probleme emoționale și comportamentale și sunt mai capabili să facă față evenimentelor traumatice din viață, cum ar fi divorțul sau hărțuirea la școală.

De fapt, bunicii pot oferi un sentiment de securitate și de sprijin care ajută copiii în situații dificile.

2.Memoria generațiilor și autoidentificarea ajută copiii să confrunte mai bine dificultățile

Alte studii arată că existența unei identități între generații sau înțelegerea istoriei familiale și a modului în care copiii se încadrează în ea, îi pot face mai rezistenți și îi vor ajuta să își controleze mai bine viața, chiar și atunci când lumea din afara familiei lor pare incontrolabilă.

3.Legătura strânsă cu bunicii îi învață pe copii să aibă o atitudine mai calmă față de vârstă

Potrivit unui studiu, la care au participat 1151 de copii belgieni cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani, copiii apropiați cu bunicii lor au o atitudine mai puțin disprețuitoare față de vârstnici.

Iar copiii care aveau relații proaste cu rudele mai în vârstă (nu neapărat din punctul de vedere al numărului de întâlniri, ci mai degrabă al calității acestora) tratau mai des persoanele în vârstă cu lipsă de stimă.

4.Comunicarea cu generația mai în vârstă protejează de depresie

Studiile efectuate la Colegiul Boston în 2014 au dezvăluit o legătură între comunicarea dintre copii și rudele mai în vârstă și niveluri mai scăzute ale depresiei la toți membrii familiei.

Nepoții le fac cunoștință vârstnicilor cu gadgeturile și dispozitivele moderne, iar bunicii le împărtășesc experiențele de viață și sfaturi.

5.Copii ajuta bunicii să trăiască mai mult

Știința a demonstrat că timpul petrecut alături de bunici este benefic nu numai pentru copii, dar și pentru ei înșiși. Copiii devin mai rezistenți, iar bunicii mai sănătoși.

Cercetătorii au aflat că grija față de nepoți prelungește viața persoanelor în vârstă în medie cu 5 ani.

Legătura dintre generații are într-adevăr beneficii reciproce.

Aveți grijă de bunici!