500 gr de carne tocată și cartofi cruzi: iată cum vă puteți bucura de o cină preparată rapid!

Pârjoale sub umplutură de cartof și ou. Acest fel de mâncare se gătește simplu, însă este foarte gustos și consistent. Și cel mai interesant este faptul că cu acest preparat prindeți doi iepuri o dată: economisiți timp, pentru că nu e nevoie să pregătiți și garnitură (unul din ingredientele umpluturii este cartoful), și vă bucurați familia cu o cină deosebită, atât de gustoasă, încât e imposibil să te oprești din mâncat!

INGREDIENTE:

-500 gr de carne tocată;

-300 gr de cartofi;

-4 ouă fierte;

-200 gr de ceapă;

-50 gr de smântână fermentată;

-150 gr de cașcaval;

-sare și piper negru – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Cartofii trebuie fierți prealabil până sunt aproape gata și, după ce se răcesc, îi dați prin răzătoarea mare. Transferați-i într-un vas încăpător, adăugați puțină smântână, sare și piper, după gust, după care amestecați foarte bine.

2.Curățați ceapa de coajă, o tăiați bucăți mici și o prăjiți până se rumenește.

3.Tăiați ouăle fierte bucăți mici, adăugați puțină smântână și amestecați. Treceți cașcavalul prin răzătoarea mică.

4.Tapetați tava cu hârtie de copt, apoi o ungeți cu ulei. Din carnea tocată, formați lipii de aceeași mărime cu grosimea de cel mult 1 cm. Așeați-le pe tavă, păstrând puțin spațiu între ele.

5.Adăugați ceapă prăjită, apoi ou cu smântână, după care un strat de cartofi răzuiți, acoperit (opțional) cu puțină smântână.

6.Presărați fiecare pârjoală cu cașcaval și le coaceți timp de 25-30 de minute în cuptorul încins preventiv până la 180°С.

Încercați această rețetă de pârjoale delicioase și serviți-le fierbinți presărate cu ceapă verde tocată – dispar de pe farfurie într-o clipă! Preparatul este destul de sățios – o adevărată descoperire pentru orice gospodină!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New