6 moduri de desfundare a scurgerilor din bucătărie și baie fără ajutorul instalatorului!

Printre principalele cauze de înfundare a scurgerilor sunt pătrunderea deșeurilor solide în canalizare, depunerea grăsimii, resturilor alimentare și detergenților, montajul complicat al țevilor și, de asemenea, greșelile realizate în timpul proiectării și montării. Chiar dacă ultimele nu pot fi corectate de sine stătător, cu toții suntem capabili să îngrijim cu acuratețe sistemul de canalizare.

Echipa noastră a adunat cele mai simple metode de curățare a țevilor, care nu necesită cheltuieli deosebite și pot fi aplicate cu ușurință chiar și de persoanele, care niciodată nu s-au ocupat cu lucrările din domeniul instalațiilor sanitare.

1. BICARBONATUL DE SODIU + OȚETUL

Presărați ½ cutie de bicarbonat de sodiu în scurgere. Turnați 100 ml de oțet de masă peste el. Cel mai bine ar fi să acoperiți orificiul de scurgere cu o cârpă, pentru ca reacția dintre acid și bază să se producă în interiorul țevii — nu la suprafață.

Așteptați până când formarea spumei va înceta. Turnați lent apă clocotită în orificiul de scurgere, după care porniți apa rece pentru 3-5 minute.

2. VENTUZA

Așezați ventuza direct peste scurgere și presați-o compact. Adunați apă în chiuvetă: efectul va fi mai bun, dacă veți folosi apă fierbinte. Ventuza trebuie să fie acoperită complet cu apă. Apăsați de câteva ori la rând (cu forță) pe coada ventuzei, după care ridicați-o brusc de pe orificiul scurgerii. Repetați această procedură de câteva ori.

Ca să obțineți un efect mai intens, puteți să acoperiți orificiul de scurgere cu o cârpă umedă.

3. FOLOSIȚI FORȚA AERULUI.

Canalizarea poate fi curățată în condiții casnice și cu ajutorul aspiratorului.

În acest scop puneți capătul furtunului flexibil pe orificiul de scurgere și apăsați-l, ca să-l fixați cât mai compact. Ca să creați condiții mai bune de etanșeitate, înfășurați-l cu o cârpă umedă. Porniți aspiratorul pentru 3-5 minute. După curățare spălați scurgerea cu o cantitate mare de apă de la robinet.

4. FOLOSIȚI FORȚA APEI.

„Îmbrăcați” un furtun flexibil de cauciuc pe robinet sau montați furtunul de la duș pe bateria de la chiuvetă. Înfășurați capătul furtunului cu o cârpă umedă, ca să obțineți un dop ermetic. Deschideți robinetul la maxim și lăsați apa să curgă pe parcursul a 3-5 minute. Ca să înlăturați sursa înfundării și să dizolvați depunerile de grăsime, cel mai bine ar fi să folosiți apă fierbinte.

5. SAREA ȘI BICARBONATUL DE SODIU ÎMPOTRIVA GRĂSIMII

Dacă apa nu se scurge din cauza unui dop de grăsime, încercați metoda, care presupune utilizarea sării și bicarbonatului de sodiu.

În acest scop amestecați sarea și bicarbonatul de sodiu în proporție de 2:1, după care dizolvați-le într-un pahar de apă și turnați soluția obținută în canalizare. Peste 10 minute creați un spațiu vid în țeavă cu ajutorul unei ventuze sau cârpe, după care spălați țeava cu apă fierbinte pe parcursul a 3 minute.

6. VACUUM + VACUUM

Ca să curățați sistemul de țevi montat la o chiuvetă cu 2 secțiuni, trebuie să folosiți simultan 2 ventuze. Curățând orificiul de scurgere dintr-o secțiune, acoperiți-l neapărat pe cel de-al doilea. Dacă nu aveți 2 ventuze, puteți să creați vidul cu ajutorul unei cârpe, presându-o compact la nivelul orificiului de scurgere.

BONUS: CA SĂ UITAȚI DE ÎNFUNDAREA SCURGERILOR PENTRU TOTDEAUNA!

Pentru ca sistemul de canalizare să fie întotdeauna curat, aveți grijă să aplicați la timp măsurile de prevenire a înfundărilor. Obișnuiți-vă să respectați câteva reguli simple:

-Folosiți sitele pentru orificiile de scurgere, ca să protejați țevile de resturile alimentare și impuritățile mari.

-O dată pe săptămână practicați spălarea chiuvetei cu apă foarte fierbinte pe parcursul a 3 minute.

-Nu aruncați grăsimea rămasă după gătitul mâncării în chiuvetă.

-Chemați la timp instalatorul, ca să realizeze curățarea profilactică a țevilor de canalizare.

Iar dumneavoastră cum mențineți curățenia țevilor din sistemul de canalizare? Povestiți-ne despre experiențele voastre prin comentarii.

Spor la treabă!