9 produse în care conținutul de proteină este mai mare decât în ouă și carne! Cine s-ar fi putut gândi!

Proteina ocupă un loc foarte important în funcționarea organismului uman. Aceasta este responsabilă de procesele de construcție, metabolism, ajută la creștere, înmulțire și o absorbție mai bună a vitaminelor și mineralelor. Iar lipsa ei implică diverse tulburări de sănătate – încetinirea creșterii și reînnoirii celulelor, distrofie și scăderea imunității.

Cele mai bune surse de proteină se consideră a fi ouăle, laptele, carnea și peștele. Cu toate acestea, există și alte surse ale substanței, despre care vorbim în acest articol.

1.Ulei de migdale

50 gr ulei de migdale = 10 gr de proteină. Acest produs este, de asemenea, bogat în mangan, biotină, vitamina E și grăsimi sănătoase.

2.Semințe de dovleac

50 gr de semințe de dovleac = 8 gr de proteină. Pe lângă aceasta, mai conțin și magneziu, atât de necesar pentru utilizarea energiei în organismul nostru.

3.Drojdie alimentară

50 gr de drojdie = 25 gr de proteină! Drojdia alimentară mai conține și o cantitate mare de vitamina B12.

4.Nori – foi de alge marine

40 gr de nori = 6 gr de proteină. Această uimitoare legumă de mare conține potasiu, iod și fibre.

5.Chlorella

50 gr de chlorella = 29 gr de proteină. Chlorella este o algă verde unicelulară de formă sferică, a cărei dimensiune nu depășește 10 microni. Ea conține magneziu, vitamina A, calciu și fier.

6.Spirulina

50 gr de spirulină = 28 gr de proteină. Spirulina este o algă în formă de spirală, care este considerată un puternic antioxidant și întărește întregul organism. Ea furnizează organismului nostru vitamina B, vitamina K, potasiu și calciu.

7.Tahini

 

50 gr de tahini = 10 gr de proteină. Tahini este o pastă densă din semințe de susan măcinate, foarte populară în Orientul Mijlociu. Are proprietăți antiinflamatorii puternice și este plină de minerale precum manganul, magneziul și zincul.

8.Semințe de in

50 gr de semințe de in = 9 gr de proteină. Proprietățile curative ale semințelor de in, ajută la îndepartarea toxinelor și paraziților din organism, precum și a produselor folosite de ei. Mai sunt bogate în acizi grași omega-3.

9.Boabe de cacao

50 gr de boabe de cacao = 7 gr de proteină. Mai conțin și fibre, calciu, magneziu și enzime necesare pentru o digestie corectă.

După Organizația Mondială a Sănătății, organismul nostru are nevoie de 0,8 gr de proteină pe kilogram pe zi. Nu uitați să împărtășiți informația aprietenilor!

Fiți sănătoși alături de cei dragi!