Chec cu prune – se prepară atât de simplu, încât veți dori să-l pregătiți mereu!

O rețetă de chec delicios cu prune. Aluatul se prepară din ingrediente simple, checul iese moale și delicios. Prunele oferă desertului o aromă intensă și gust dulce-acrișor!

INGREDIENTE:

-700-750 g de prune;

-3 ouă;

-un praf de sare;

-150 g de zahăr;

-150 ml de suc de portocale;

-100 ml de ulei vegetal;

-300 g de făină de grâu;

-10 g de praf de copt;

-coajă rasă de la o portocală;

-zahăr pudră la dorință.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați, tăiați în jumătate prunele și înlăturați sâmburii. Dacă prunele sunt mari, atunci ele pot fi tăiate încă în jumătate. Puteți să presărați prunele feliate cu o lingură de zahăr combinată cu o linguriță de scorțișoară, pentru gust și aromă intensă!

2. Într-un bol adăugați ouăle, praful de sare, zahărul și zahărul vanilat. Începeți să bateți cu mixerul la viteză minimă, mărind-o treptat. Bateți până veți obține o consistență albă, dublată în volum. Adăugați coaja rasă de la o portocală și sucul acesteia.

Sfat: Dacă obțineți mai puțin de 150 ml de suc dintr-o portocală, nu ezitați să adăugați apă până la volumul necesar, gustul checului nu va fi afectat de acest lucru.

3. Adăugați ulei vegetal si bateți cu mixerul la viteza mică. Adăugați făina împreună cu praful de copt în 2-3 tranșe. Amestecați ușor cu o spatulă, dacă este necesar, cu mixerul la viteză mică.

4. Tapetați baza și părțile laterale ale formei 20 * 20 cm cu hârtie de copt și turnați 1/3 din aluat. Distribuiți aluatul pe toată suprafața formei. Așezați 1/3 din prune. Repetați acești pași încă de două ori.

5. La final așezați un strat de prune, distribuindu-le uniform. Dați la cuptor.

6. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 50 de minute. Timpul de coacere depinde de parametrii cuptorului d-voastră.

7. Scoateți din cuptor și lăsați puțin să se răcească. Îndepărtați hârtia și transferați checul pe un platou de servit. La dorință puteți presăra cu zahăr pudră.

Checul dulce-acrișor este potrivit pentru a fi servit la micul dejun sau în calitate de desert cu o cană de ceai sau cafea.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!