O grămadă de chifle pentru bănuți! Simplu, economic și gustos!

Un aluat reușit, pufos și delicios este cheia succesului tuturor produselor de patiserie. De aceea, chiflele pregătite după această rețetă vor fi moi și gustoase cu o cremă deicioasă!

INGREDIENTE:

-500 g de făină de grâu;

-100 g de unt;

-300 ml de lapte;

-2 linguri de zahăr;

-1 ou;

-15 g de drojdie proaspătă sau 5 g de dorjdie uscată;

-un praf de sare;

Pentru cremă:

-250 ml de iaurt;

-1 ou;

-50 g de zahăr;

-1 lingură de amidon de porumb;

-1 lingură de coajă rasă de la portocală.

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un bol cerneți făina și adăugați laptele călduț. Apoi adăugați zahărul și drojdia proaspătă fărâmițată.

2. Amestecați ușor și lăsați pentru 10-15 minute (în acest interval de timp drojdia se va activa). Adăugați praful de sare, oul și amestecați cu o spatulă.

3. Începeți să strângeți aluatul într-o bilă. Adăugați treptat untul moale câte o bucată și frământați aluatul.

4. Nu este nimic dacă aluatul se ține puțin de mâini. Transferați aluatul în bol și acoperiți cu o folie alimentară. Lăsați aluatul să dospească timp de 1 oră într-un loc călduț.

5. Peste 1 oră transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru și împărțiți în bucăți egale a câte 20-25 g fiecare. Rotunjiți fiecare bucată.

6. Transferați bilele rezultate în forma de copt la o mică distanță una de alta.

7. Acoperiți cu folie alimentară sau cu prosop de bucătărie și lăsați să dospească timp de 10-15 minute. Ungeți chiflele cu gălbenuș dizolvat cu lapte. Dați la cuptor.

8. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180-200°C timp de 15-20 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească la temperatura camereri.

9. În timp ce chiflele ce răcesc, pregătiți crema. Într-o cratiță adăugați un ou și zahăr. Amestecați bine cu un tel și adăugați iaurtul și amidonul. Puneți cratița pe foc, amestecând continuu.

10. Când crema se îngroașă și apar primele bule, luați de pe foc și continuați să amestecați.

11. Cât crema este fierbinte adăugați coajă rasă de la o portocală. Stropiți din abudență cu crema caldă toate chiflele.

12. Pentru a-i reda un aspect finalizat puteți da prin răzătoare coajă de la o portocală sau alt fruct. Chiflele moi și pufoase se potrivesc perfect cu crema de iaurt.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!