Iluminare simplă și gratuită pentru răsaduri și nu numai!

Nu numai răsadurile au nevoie de iluminare, ci și plantele de interior, care înfloresc în timpul iernii. De asemenea, aceasta este necesară și pentru plantele fructifere dacă, de exemplu, cultivați roșii cherry sau castraveți pentru dvs. și familia dvs. acasă, în perioada de iarnă și primăvară. Astfel, dacă nu doriți să cumpărați o fito-lampă specială, atunci puteți confecționa una de unul singur, în condiții casnice.

Trebuie pur și simplu să confecționați un ecran reflectorizant cu propriile mâini. Acesta poate fi realizat fie din material izolator special, foliat cu staniol pe o parte, fie din mai multe straturi de staniol simplu. Veți avea nevoie, de asemenea, și de țepușe din lemn pentru a crea o structură stabilă. Tăiați o bucată de material izolator care să se potrivească dimensiunii unui ghiveci de flori sau a unui recipient, puneți două țepușe de lemn în interior, apoi pur și simplu înfigeți-le în ghiveci/recipient. Așezați-l pe fereastră, astfel încât lumina să se reflecte în ecran și să se întoarcă la plante.

Același lucru poate fi făcut și din staniolul obișnuit, doar că veți avea nevoie de mai multe straturi pentru o structură mai puternică. De asemenea, va trebui să fixați două țepușe între straturile de folie și să le introduceți într-un ghiveci de flori, pe care îl veți pune apoi pe geam, ca de obicei. Acest truc a fost testat de mii de grădinari și cultivatori de legume: răsadurile nu se întind, se dezvoltă treptat și integral. Același lucru se poate spune și despre plantele de apartament. Nu vă faceți griji: este imposibil să ardeți plantele cu prea multă lumină, deoarece este foarte puțină lumină toamna, iarna și primăvara, așa că acest ecran care reflectă lumina va fi perfect pentru plantele dvs.!

Spor la grădinărit!