Salam de ciocolată ca pe vremuri – rețeta celui mai îndrăgit desert din copilăria fiecăruia!

Credem că mulți au pregătit sau au gustat în copilărie un astfel de salam de biscuiți și ciocolată la desert. Este cel mai simplu și cel mai necomplicat dulce pe care-l poate prepara oricine. Pe vremuri, el se făcea cu cacao, dar astăzi vă propunem să o înlocuiți cu ciocolată. Gustul va fi mult mai bun! Deci, haideți să ne aducem aminte de copilărie, pregătind împreună acest desert!

INGREDIENTE:

– 350 g de biscuiți sfărâmicioși;

– 150 g de orice fel de ciocolată (cu ciocolată neagră este mai gustos);

– 100 g de arahide;

– 120 g de unt;

– 8 linguri de lapte;

– 1 pachețel de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1. Fărâmițați biscuiții cu mâinile în firimituri și bucățele mici. Puneți-le într-un bol adânc.

2. Mărunțiți arahidele cu ajutorul unui robot de bucătărie. Vă recomandăm să nu le mărunțiți prea tare. Textura acestora trebuie să se simtă. Turnați-le în bolul cu biscuiți și amestecați.

3. Turnați laptele într-o crăticioară. Adăugați untul, ciocolata mărunțită și zahărul vanilat. Puneți crăticioara pe foc și, amestecând încontinuu, gătiți o compoziție omogenă de ciocolată.

4. Scoateți glazura de ciocolată de pe foc și turnați-o în bolul cu biscuiți și arahide. Amestecați foarte bine, până la omogenizare.

5. Tapetați un tocător cu folie alimentară. De asemenea, împărțiți compoziția obținută în trei părți egale. Luați una dintre ele și puneți-o pe tocător, modelând din ea un șnur în formă de salam. Pentru comoditate, va recomandăm să vă umeziți mâinile. Înveți-l compact în folie alimentară, legându-i capetele. Apoi modelați astfel de salamuri și din celelalte două părți de aluat.

6 Puneți-le în frigider pentru câteva ore. După aceasta, le puteți consuma la ceai cu mare plăcere!

Sfat: pentru a le păstra proaspete cât mai mult posibil, vă recomandăm să le înfășurați pe fiecare în hârtie de copt.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!