Salată pe care o mănânci și nu te poți opri! Rețeta este nouă, puțini o cunosc!

Salată foarte gustoasă, ușoară, suculentă și crocantă. Realmente, nu te poți opri din mâncat; este pur și simplu lejeră, datorită faptului că include varză chinezească. V-o recomandăm cu drag!

INGREDIENTE:

– 400 g de ficat fiert de pui;

– 400 g de varză chinezească;

– 4 ouă fierte;

– 4 castraveți marinați;

– 1 ceapă;

– maioneză;

– mărar (pentru decor);

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Decojiți o ceapă medie și tăiați-o în formă de cubulețe. Prăjiți-o pe o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal, până când se va rumeni.

2. Tăiați varza chinezească foarte mărunt. Apropo, dacă doriți, o puteți înlocui cu oricare alte frunze de salată.

3. Castraveții marinați tăiați-i în formă de fâșii mărunte sau dați-i prin răzătoarea cu găuri mari.

4. Asamblați salata: luați un platou și puneți inelul unei tăvi detașabile pe el. La baza platoului dați prin răzătoarea cu găuri mari ouăle fierte. Dacă doriți, puteți asezona stratul cu sare și piper negru măcinat. Apoi acoperiți ouăle cu o plasă de maioneză, pe care o puteți distribui cu spatula sau să o lăsați așa.

5. Acum, adăugați un strat uniform din varza chinezească. Acoperiți-o și pe ea cu o plasă de maioneză.

6. Peste varză, adăugați ceapa prăjită.

7. După aceasta, adăugați castraveții marinați. Acoperiți stratul cu o plasă generoasă de maioneză, deoarece urmează să adăugați ficatul și acesta nu trebuie să fie uscat.

8. În ceea ce ține de pregătirea ficatului, noi l-am fiert timp de 15 minute în apă cu sare, din moment ce a dat în clocot. După aceasta, l-am lăsat să se răcească în zeama în care a fiert. Acum, dați-l prin răzătoarea cu găuri mari și adăugați-l în calitate de următorul strat al salatei. Ungeți-l cu maioneză.

9. Pentru a decora salata, tocați câteva crenguțe de mărar foarte mărunt și distribuiți-l pe suprafața ei. Dacă dispuneți de timp, lăsați-o în frigider pentru ceva timp, ca să se hidrateze.

10. Detașați inelul și savurați salata obținută cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!