Îngrășământ deosebit din nisip! Pentru castraveți, roșii, dovlecei, ardei, zmeură, trandafiri și multe alte culturi. Recolta va fi foarte bogată!

În ciuda varietății uriașe de îngrășăminte disponibile astăzi în magazine, îngrășămintele și fertilizatorii pregătiți în condiții casnice sunt încă pe primul plan pentru mulți grădinari. Și acest lucru nu este o coincidență. Într-adevăr, le puteți pregăti ieftin, rapid și ușor, iar aplicarea acestor îngrășăminte este, de obicei, simplă și foarte eficientă. Mai jos puteți găsi rețeta unui astfel de îngrășământ.

Poate fi numit cu adevărat uimitor, deoarece este potrivit pentru absolut toate plantele, în special pentru castraveți, roșii, ardei, vinete, căpșuni, zmeură, meri, dovlecei și trandafiri. Compoziția sa este extrem de simplă și accesibilă din punct de vedere financiar, dar, în același timp, conține cei mai importanți și valoroși nutrienți pentru plante, care nu numai că măresc semnificativ recolta, ci și le protejează de diferiți factori stresanți și daune (frig, boli, secetă) și ajută la recuperarea după ele, precum și după dăunători.

Veți avea nevoie de:

– nisip;

– apă;

– sare de lămâie;

– acid salicilic;

– amoniac.

Mod de preparare:

1. Ingredientul de bază al îngrășământului este nisipul, doar că cel de râu bine spălat nu este potrivit. Veți avea nevoie de nisip obișnuit, cu cât mai roșiatic, cu atât mai bine. La 10 litri de îngrășământ care trebuie preparat, se ia aproximativ 1 litru de nisip, adică aproximativ 700 g.

2. Turnați aproximativ 2 litri de apă peste nisip și adăugați 1 linguriță de sare de lămâie și 50 ml de acid salicilic de 2%, care este un excelent hormon vegetal cu multiple utilizări. De asemenea, puteți folosi aspirina, dar aceasta trebuie mai întâi transformată în acid salicilic.

3. Amestecați bine și lăsați amestecul să stea timp de aproximativ o zi, timp în care acesta poate deveni mai maroniu sau chiar de culoare burgundă, în funcție de compoziția chimică a nisipului folosit. Acest amestec poate fi păstrat pentru o perioadă foarte lungă de timp, până când aveți nevoie de el, durata sa de valabilitate fiind practic nelimitată.

4. Înainte de utilizare, aduceți preparatul la 10 litri, adăugați aproximativ 1 linguriță de amoniac și amestecați totul din nou. Tratamentul poate fi aplicat fie pe frunze, fie sub rădăcină, în cantitate de aproximativ 50-100 ml o dată la 2 săptămâni. Dacă tratați pe frunze, strecurați în prealabil soluția de nisip.

Spor la grădinărit!