Soluție pentru combaterea dăunătorilor verzei, care poate fi preparată dintr-un ingredient disponibil în orice locuință!

Odată cultivată, varza trebuie protejată de dăunători și boli. Insecticidele chimice nu ar trebui să fie folosite deloc în timpul fazei de fructificare, deoarece lasă nitrați și toxine în plante, așa că vă recomandăm să folosiți soluții populare de protecție.

În acest articol vă vom prezenta o soluție care poate fi pregătită dintr-un ingredient care poate fi găsit în orice casă. Este vorba de o soluție din apă și oțet.

Soluția are o mulțime de avantaje: are o compoziție absolut naturală, este 100% sigură pentru oameni, animale și plante, este foarte eficientă în combaterea pieridelor și a buhelor, a gândacilor și a puricilor, a tripșilor și a melcilor, a afidelor și a pierisului.

Pentru acest preparat popular va trebui să cheltuiți doar câțiva bănuți, iar rezultatul va fi foarte rapid și eficient. Dar soluția trebuie folosită imediat după utilizare, în caz contrar proprietățile sale benefice pot deveni dăunătoare. De asemenea, este important de reținut că oțetul are un miros neplăcut și acru, și dacă este folosit incorect, poate provoca arsuri ușoare la nivelul pielii și al mucoaselor.

Înainte de a trata paturile de varză, verificați dacă varza este infestată cu insecte. Viermii de pieris, pieride și de buhe sunt depuși încă din primăvară, depunându-și ouăle în sol și pe frunzele inferioare ale culturilor.

Odată cu venirea zilelor călduroase, pe varză apar adesea omizi. Dacă nu facem nimic, omizile pot devasta complet plantele în doar 1-2 săptămâni.

Pentru a pregăti o soluție potrivită pentru varză, urmați pașii enumerați mai jos de lucru:

1.Turnați 10 l de apă caldă stătută în rezervor.

2. Adăugați 1 pahar de oțet de masă de 9%.

3. Apoi adăugați puțin zahăr – aproximativ 45 g. Amestecați.

4. După ce zahărul s-a dizolvat complet, turnați soluția într-un pulverizator și stropiți varza seara, pe ambele părți ale frunzelor.

Procedura trebuie repetată la fiecare trei zile, iar rezultatele vor fi remarcabile.

De asemenea, varza este atacată în mod activ de moluște – acestea pot distruge toată recolta și vă pot lăsa flămânzi pe timp de iarnă.

În cazul dat, amestecul de oțet se prepară folosind o altă rețetă:

1. Puneți 200 g de mentă sau câteva buchețele de plante proaspete într-un vas cu 6 l de apă;

2. Adăugați un praf de piper roșu măcinat;

3. Aduceți soluția în punctul de fierbere, stingeți focul, apoi lăsați-o să se răcească;

4. După filtrare, turnați oțetul de masă – luați 150 ml de produs de 9 %.

Soluția împotriva melcilor trebuie aplicată pe frunzele inferioare și pe sol timp de 6-7 zile.

Dacă veți urma un tratament corespunzător, oțetul, fiind un înlocuitor excelent pentru substanțele chimice otrăvitoare, vă va scăpa varza de dăunători.

Spor la grădinărit!