Tort „Napoleon” pe tigaie! Simplu și delicios!

Vă prezentăm o metodă interesantă de a pregăti un desert atât de renumit și de apetisant precum „Napoleon”, fără a porni cuptorul de copt. Tot de ce veți avea nevoie, va fi o tigaie la îndemână. Cu ajutorul ei, veți obține niște foi de tort la fel de gustoase, aerate și crocante. Rețeta este ușoară, așa că haideți să o pregătim împreună!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 450 g de făină;

– 100 g de zahăr tos;

– 25 g de unt;

– 3 ouă;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 1 praf de sare;

Pentru cremă:

– 700 ml de lapte;

– 2 ouă;

– 100 g de zahăr tos;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 3 linguri de făină;

– 100 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: într-un bol adânc, încorporați ouăle cu sarea și zahărul tos, bătându-le cu mixerul timp de 2-3 minute. Mai apoi adăugați untul de temperatura camerei.

2. După ce ați obținut o compoziție omogenă, adăugați praful de copt și amestecați-l cu spatula, apoi turnați făina cernută din timp. Vă recomandăm să o faceți în câteva etape și să frământați aluatul cu mâna. Acesta trebuie să iasă moale, omogen și deloc lipicios de degete. Acoperiți-l cu o folie alimentară și lăsați-l să se „odihnească” timp de 20 de minute.

3. Pregătiți crema: spargeți ouăle într-o crăticioară. Adăugați zahărul vanilat și cel tos și făină. Amestecați ingredientele cu un tel. După aceasta, încorporați și laptele de temperatura camerei.

4. Puneți vasul pe aragaz, la foc mediu. Amestecând în continuu, pregătiți crema, până când se va îngroșa.

5. După aceasta, scoateți-o de pe foc, acoperiți-o în contact cu o folie alimentară și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

6. Lucrând pe masa presărată cu făină, împărțiți aluatul în 9 bucăți egale și modelați-le în formă de bile.

7. Luați câte o biluță de aluat și întindeți-o cu ajutorul sucitorului într-o foaie rotundă și subțire, de diametrul tigăii în care veți coace blaturile.

8. Coaceți foile pe o tigaie încinsă, timp de 1-2 minute pe fiecare parte.

9. Luați o farfurie de mărimea dorită și decupați cercuri uniforme din foile coapte de tort. Marginile decupate păstrați-le.

10. Folosind un blender, mărunțiți marginile foilor de tort și puneți-le într-un bol.

11. Bateți 100 g de unt moale cu mixerul, timp de 1-2 minute, până când va deveni mai cremos și pufos.

12. Când crema s-a răcit, amestecați-o și adăugați câte puțin peste untul din bol. Mixați-o bine. Iată cum trebuie să fie crema finală:

13. Asamblați tortul: ungeți fiecare foaie de tort cu cremă și stratificați-le, până când le veți termina.

14. În final, ungeți toată suprafața desertului cu cremă și presărați-o cu fărâmiturile de blaturi. Dați-l la frigider pentru 6-7 ore.

15. Scoateți tortul minunat din frigider și bucurați-vă din plin de gustul delicat al acestuia!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!