Aceste fursecuri cu mere se topesc în gură! Sunt un desert ușor, gustos și rapid de pregătit!

Aceste fursecuri sunt denumite în jurnalul meu cu rețete drept „foarte gustoase” și asta nu în zadar. Le pregătesc destul de des, deoarece nu doar eu le iubesc, ci și restul membrilor familiei mele. Astăzi vă propun să încercați să le pregătiți împreună cu mine. Cu siguranță, veți reuși, deoarece sunt foarte simple de pregătit!

INGREDIENTE:

Pentru umplutură:

– 2 mere;

– 1 praf de scorțișoară;

– 1 lingură de unt;

– 1 lingură de suc de lămâie;

– migdale sau alune (după gust);

Pentru aluat:

– 125 g de unt;

– 125 g de zahăr;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 ou;

– zahăr vanilat sau esență de vanilie (după gust);

– 1 praf de sare;

– 350 g de făină;

– 6 g de praf de copt;

Pentru decor:

– gem (după gust);

– fulgi de nucă de cocos.

MOD DE PREPARARE:

1. Lucrând într-un bol adânc, combinați untul de temperatura camerei cu uleiul vegetal, oul, zahărul tos și cel vanilat, folosind telul. Compoziția finală trebuie să fie de o culoare albicioasă și de o textură cremoasă.

2. Adăugați jumătate din cantitatea de făină și praful de copt și amestecați compoziția cu spatula până la omogenizare. Apoi adăugați făina rămasă și frământați aluatul final cu mâinile. Acesta trebuie să iasă moale și nelipicios.

3. Pregătiți umplutura: curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mari.

4. Puneți-le într-o tigaie. Adăugați untul, sucul de lămâie, scorțișoara și mierea peste ele. Amestecați. Puneți tigaia pe pită și căliți merele la foc mediu timp de 5-6 minute. La urmă adăugați migdale sau alune tocate mărunt.

5. Presărați suprafața de lucru cu făină. Întindeți bila de aluat într-o foaie subțire, de formă dreptunghiulară. Apoi uniformizați-i marginile cu cuțitul.

6. Tăiați foia de aluat în 3 fâșii pe lungime. Așezați în centrul fiecăreia câte un rând de umplutură de mere.

7. Rulați fâșiile în formă de rulou și lipiți-le bine marginile.

8. Aplatizați fiecare rulou cu dinții unei furculițe (pe lungime). Tăiați viitoarele prăjituri cu un cuțit ascuțit, orientându-vă după desenul lăsat de furculiță. Amplasați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

9. Dați tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți prăjiturile timp de 15-20 de minute.

10. Scoateți fursecurile din cuptor și periați-le cu gem, apoi presărați-le cu fulgi de fulgi de nucă de cocos. Transferați-le pe un platou și serviți-le cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!