După ce am aflat această rețetă de aluat, ne bucurăm în fiecare dimineață de niște chifle foarte pufoase și delicioase!

Chiflele pregătite după rețeta acestui aluat ies absolut pufoase, moi și cu un aspect plăcut! Iar dacă le veți și umple cu mozzarella sau orice fel de cașcaval, acestea vă vor cuceri din nou cu gustul lor! Pregătiți-le măcar o dată, ca să vă convingeți cât de gustoase sunt!

INGREDIENTE:

-250 ml de lapte cald;

– 1 lingură de oțeti de struguri;

– 3 linguri de zahăr tos;

– 7 g de drojdie uscată;

– 1 ou;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 80 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 500 g de făină;

– un cubuleț de unt moale (pentru ungere);

– mozzarella;

– 1 lingură de lapte + 1 gălbenuș de ou (pentru ungere);

Pentru topping:

– 2 linguri de cremă de brânză;

– 2 linguri de lapte condensat;

– 1 lingură de smântână fermentată.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele cald și oțetul de struguri într-un bol adânc. Adăugați zahărul tos, drojdia uscată și amestecați totul cu o spatulă.

2. Separați albușul de gălbenuș. Adăugați albușul în bol, precum și zahărul vanilat și uleiul vegetal. Amestecați.

3. Acum, cerneți făina direct în bol și frământați aluatul final. Acesta trebuie să fie moale, omogen și să nu se lipească deloc de degete. Pentru aceasta, la urmă va trebui să-l frământați puțin și pe masă.

4. Ungeți bolul cu ulei vegetal și puneți aluatul în el. Acoperiți-l cu o folie alimentară și un prosop de bucătărie și lăsați-l să dospească timp de 40 de minute.

5. Apoi, frământați puțin aluatul dospit pe suprafața de lucru și tăiați-l în două bucăți egale. Modelați fiecare bucată în formă de șnur și divizați-l în aproximativ 10 părți egale. În total, noi am obținut 19 bucăți.

6. Modelați fiecare bucată de aluat în formă de biluță. Acoperiți-le cu un prosop de bucătărie și lăsați-le pe masă să se odihnească timp de 10 minute.

7. Ungeți forma de copt cu un cubuleț de unt moale.

8. Luați câte o biluță de aluat și aplatizați-o cu degetele, ca să obțineți o turtiță mică. Puneți o bilă de mozzarella în ea, apoi aduceți marginile deasupra și lipiți-le împreună.

9. Modelați astfel toate chiflele și puneți-le în forma de copt. Acoperiți-le din nou și lăsați-le timp de 20 de minute să se ridice.

10. Periați chiflele cu un amestec de gălbenuș de ou și o lingură de lapte. Dați-le la cuptor și coaceți-le la temperatura de 180ºC, timp de 25-30 de minute.

11. Pregătiți topping-ul: amestecați crema de brânză, lapte condensat și smântână fermentată într-un bol. Turnați compoziția într-un poș de patiserie.

12. Scoateți chiflele din cuptor și decorați-le cu topping-ul obținut. Savurați-le cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!