Frunzele de varză pentru sarmale – o rețetă foarte simplă și ușoară!

Vă prezentăm o rețetă foarte bună de conservare a frunzelor de varză pentru sarmale. Încercați-o și dvs. Pe timp de iarnă, acestea o să fie o mare delicatețe.

INGREDIENTE:

– varză;

– sare;

– oțet de 9 %;

– apă clocotită.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați varza de frunzele ofilite și deteriorate. Dacă acestea se separă ușor, tăiați-le cu cuțitul și puneți-le într-un lighean, îndepărtându-le și nervurile groase. Iar dacă căpățâna de varză este prea dură, tăiați-i cotorul și puneți-o și pe ea în lighean. Procedați astfel cu toate căpățânile.

2. Acum, puneți o cratiță cu apă la fiert. Opăriți frunzele deja detașate de varză în ea, timp de 1-1,5 minute, nu mai mult. Este suficient ca acestea să fie flexibile, ca să nu se rupă când vor fi rulate.

3. Apoi puneți și căpățânile întregi în apă și opăriți-le și pe ele, până când frunzele se vor detașa ușor cu furculița. După aceasta, tăiați-le și lor nervurile groase.

4. Acum, luați câte 3-5 frunze și rulați-le în formă de rulou. Așezați compact rulourile obținute în borcane curate și uscate de 3 l.

*Din 6 căpățâni medii de varză, noi am obținut 2 borcane de 3 l cu frunze pentru sarmale. Dar frunzele mici nu le-am folosit.

5. Adăugați câte 2 linguri de sare grunjoasă și 3 linguri de oțet de 9 % în fiecare borcan, apoi umpleți-le cu apă clocotită. După aceasta, înfiletați-le cu capace sterilizate. După ce se vor răci complet, depozitați borcanele cu frunze în cămară.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!