Varză pentru sarmale la borcan. Frunzele vor fi ca proaspete!

Astăzi vreau să vă împărtășesc o metodă ușoară de murat varza pentru iarnă. Gustul frunzelor va rămâne ca a celor proaspete, totul va dura câteva minute și va fi foarte ușor. Pe timp de iarnă, când majoritatea frunzelor de varză sunt dure, veți putea deschide câte un borcan și pregăti sarmalele dvs. preferate cu mare ușurință.

INGREDIENTE:

– varză;

– sare grunjoasă;

– frunze de hrean;

– verdeață (după gust);

– semințe de muștar;

– usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. Îndepărtați cotorul verzei. După aceasta, înmuiați-o într-o cratiță cu apă clocotită și începeți să detașați frunzele cu o furculiță. Înainte să le puneți în lighean, tăiați-le nervurile groase.

2. Așezați câte 5-6 frunze una peste alta. Străduiți-vă să luați frunze de aceeași mărime. După aceasta, rulați-le pe toate odată în formă de rulou și așezați-le în borcan. Între fiecare strat de rulouri, adăugați condimente, usturoi și verdeață (după gust). Nu le compactați prea tare.

3. Pregătiți saramura (pentru 1 borcan de 3 l): turnați 1,5 l de apă într-o cratiță și puneți-o pe foc. Aduceți-o în punctul de fierbere, apoi adăugați 2 linguri de sare grunjoasă și amestecați.

4. De îndată ce sarea s-a dizolva complet, turnați saramura peste rulourile cu varză. Acestea trebuie să fie acoperite complet cu lichid. Ajutați-vă de o țepușă de lemn pentru a îndepărta toate bulele de aer.

6. Treceți capacele de plastic printr-un vas cu apă clocotită, apoi închideți borcanele cu ele.

7. După ce varza se va răci complet, depozitați-o în cămară. Savurați iarna sarmalele pregătite din ea cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!