O simplă linguriță din acești fertilizatori va face plantele dvs. de interior să fie mereu verzi și înfloritoare!

Vă prezentăm o listă din cei mai eficienți fertilizatori pentru plantele de interior, care vor menține în formă atât plantele sănătoase, cât și cele slabe, ajutându-le să-și revină după orice formă de stres prin care au trecut.

Rețeta nr. 1:

1. Luați 25-30 frunze de dafin și puneți-le în vasul unui blender. Turnați 1 l de apă peste ele și măcinați-le până la omogenizare. Lăsați soluția obținută să se infuzeze timp de 2 ore, apoi strecurați-o printr-o sită măruntă.

2. După aceasta, diluați câte 50 ml de infuzie cu 200 ml de apă curată și udați plantele de interior la rădăcină cu ea. Administrarea poate fi repetată o dată la 21 zile.

Notă: Fertilizatorul din frunze de dafin stimulează înflorirea luxuriantă a plantelor, activează creșterea și dezvoltarea sănătoasă a acestora, încurajează dezvoltarea unei mase verzi și suculente și le întărește sistemul radicular. De asemenea, le protejează de dăunători și previne dezvoltarea multor boli periculoase.

Rețeta nr. 2:

1. Luați 10 frunze mici de aloe (cu frunza îngustă) și tăiați-le mărunt. Pasați-le cu puțină apă, folosind blenderul. După aceasta, diluați soluția cu alți 2 l de apă curată.

2. Strecurați fertilizatorul obținut printr-o sită măruntă și administrați plantelor la rădăcină câte 1 pahar, o dată la 14-21 zile.

Notă: Sucul de aloe face parte din cei mai eficienți stimulatori naturali de creștere și este potrivit pentru toate plantele. Pe lângă asta, le protejează de boli și le ajută să înflorească frumos și abundent.

Rețeta nr. 3:

1. Luați 3 coji de banană și tăiați-le mărunt cu o foarfecă. Puneți-le într-un vas cu 1 l de apă caldă și lăsați-le să se infuze timp de 24 ore.

2. Strecurați soluția și udați plantele cu ea. Administrarea poate fi repetată o dată la 30 de zile.

Notă: Cojile de banane sunt una dintre cele mai bogate surse de potasiu și magneziu, care poate fi administrată plantelor. De asemenea, aceste se descurcă foarte bine cu afidele. Administrarea acestui fertilizator se recomandă pentru plantele lipsite de razele soarelui și acelea care se află în perioada de înflorire.

Rețeta nr. 4:

1. Luați coaja unei rodii și tăiați-o în bucăți cu cuțitul. Puneți-o în vasul unui blender și turnați 1 l de apă peste ea. Pasați totul până la omogenizare.

2. După ce ați lăsat soluția să se infuzeze timp de 2 ore, strecurați-o. Udați rădăcinile sau pulverizați frunzele plantelor cu ea o dată pe lună.

Notă: Acest fertilizator pe bază de coji de rodie este inofensiv și potrivit pentru orice flori de interior. După administrare, solul acestora își va îmbunătăți proprietățile de aerare și va îmbogăți plantele cu oxigen. De asemenea, soluția este bogată în minerale utile și va îmbunătăți imunitatea plantelor.

Rețeta nr. 5:

1. Luați cojile a două lămâi și tăiați-le mărunt. Puneți-le la infuzat pentru 2 ore într-un litru de apă.

2. Strecurați soluția și administrați-o plantelor la rădăcini, nu mai des decât o dată pe lună.

Notă: Acest fertilizator va înmuia apa și va neutraliza mediul alcalin. Este bogat în calciu, cupru, fier, mangan, zinc și are un complex întreg de oligoelemente, ceea ce îl face foarte benefic pentru planate.

Rețeta nr. 6:

1. Presărați câte 2-3 lingurițe de amidon de cartofi pe solul fiecărei plante și acoperiți-l cu un strat de 1-2 cm de sol proaspăt.

2. Apoi udați-le ca de obicei.

Notă: Amidonul stimulează creșterea masei vegetative a plantelor, le întărește sistemul imunitar și le menține în forma lor cea mai bună. De asemenea, le ajută să se recupereze după stresul asociat cu transplantarea sau schimbările de temperatură.

Rețeta nr. 7:

1. Pasați 3 linguri de mei cu 500 ml de apă, folosind blenderul.

2. Strecurați soluția și administrați-o plantelor la rădăcină 1 dată la 21-30 de zile.

Notă: Cu un astfel de fertilizator, florile se vor înmulți mult mai bine și rapid. De asemenea, se vor dezvolta mai bogate în masa verde.

Rețeta nr. 8:

1. Spălați o lingură de stafide apoi puneți-le la înmuiat într-un litru de apă de temperatura camerei.

2. Strecurați soluția și udați plantele cu ea. Administrarea acestui fertilizator se face o dată la 20-25 zile.

Notă: Se aplică pentru o înflorire abundentă și regulată.

Rețeta nr. 9:

1. Tăiați cojile a două portocale mărunt cu cuțitul și puneți-le în vasul unui blender. Turnați 1 l de apă peste ele și pasați-le până la omogenizare.

2. După ce ați lăsat soluția să se infuzeze timp de 2 ore, strecurați-o și diluați-o cu 500 ml de apă curată. O puteți folosi atât pentru a uda plantele la rădăcină cu ea, cât și pentru a le pulveriza frunzele. Nu-l folosiți mai des decât o dată la 45-60 de zile.

Notă: Fiind bogate în calciu, cupru, fier, mangan, zinc și având un întreg complex de oligoelemente, cojile de portocale vor oferi plantelor toată hrana necesară, le vor umple de energie și, ulterior, cu o înflorire luxuriantă.

Rețeta nr. 10:

1. Uscați 2 coji de banană. Apoi tăiați-le mărunt cu cuțitul și pasați-le cu 10 frunze de dafin și 1 l de apă cu ajutorul unui blender. Lăsați soluția să se infuzeze timp de 2 ore.

2. După aceasta, strecurați-o și udați plantele cu ea. O puteți face o dată pe lună.

Notă: După câte ați citit și mai sus, aceste două ingrediente și pe cont propriu sunt foarte bune pentru plante, iar dacă le veți combina, veți obține un super fertilizator, care va aduce la viață și cele mai necăjite și ofilite plante.

Sperăm că veți alege cel puțin câteva din aceste rețete și veți fertiliza plantele dvs. de interior cu ele. Doar având grijă de ele și fertilizându-le în timp util vă vor putea bucura cu frumusețea lor!

Spor la grădinărit!