Datorită acestui truc, aluatul va dospi în minute numărate! Puțini îl cunosc!

Atunci când nu am timp la dispoziție ca să aștept 40-60 de minute ca aluatul pentru diferite copturi să dospească, mă ajut de acest truc eficient. Datorită lui, aluatul se ridică de doua ori mai rapid.

INGREDIENTE:

– 1 pahar cu lapte;

– 1 pahar cu apă;

– 125 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 10 g de drojdie uscată;

– 1 lingură de zahăr;

– 2 linguri de oțet;

– 1 linguriță de sare;

– 500 g de făină;

– 1 gălbenuș de ou;

– semințe de mac.

*Paharul nostru are 200 ml.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele, apa, oțetul și uleiul vegetal într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată și omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. După aceasta, adăugați făina și sarea în bol și frământați un aluat moale și nelipicios de mâini. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească la cald timp de 30-40 de minute.

Sfat: Pentru o dospire mai rapidă, turnați apă caldă într-o cratiță și puneți bolul deasupra ei. Veți vedea că aluatul se va ridica mult mai rapid.

3. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru și împărțiți-l în 12 bucăți egale. Modelați-le în formă de biluțe.

4. Întindeți câte o biluță cu sucitorul într-o turtiță rotundă și subțire. Luați o țepușă de lemn și creați astfel de linii adânci pe suprafața aluatului:

5. Întoarceți turtița pe partea opusă, adăugați o lingură de umplutură (noi avem brânză) și rulați-o de două ori în aluat. Apoi rulați spre centru și marginea opusă. Lipiți capetele rulourilor împreună. Iată ce formă trebuie să aibă chifla finală:

6. Modelați astfel toate chiflele și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați-le să crească timp de 15 minute, apoi periați-le cu un gălbenuș bătut de ou și presărați-le cu semințe de mac.

7. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 25-30 de minute.

8. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le puțin să se răcească, apoi savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!