Fasole verde cu roșii pentru iarnă! Fiecare gospodină trebuie să aibă astfel de conserve delicioase în cămara sa!

Fasolea verde este o legumă sănătoasă și versatilă, care se poate combina cu multe alte ingrediente. Una dintre cele mai bune combinații este cea cu roșii, care conferă un plus de savoare și culoare conservei. Această rețetă vă va învăța cum să preparați aceste conserve delicioase și ușoare, folosind doar fasole verde proaspătă, roșii coapte, apă și aspirină. Nu aveți nevoie de sare, zahăr sau alte condimente, deoarece roșiile vor da suficient gust conservei.

INGREDIENTE: (Pentru 1 borcan de 1 l)

– 600 g de fasole;

– 400 g de roșii;

– jumătate de comprimat de aspirină;

– 200 ml de apă (pentru a fierbe fasolea).

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine păstăile, apoi tăiați-le codițele din ambele părți. După care, tăiați păstăile în 2-3 părți.

2. Transferați-le într-o cratiță încăpătoare, turnați apa peste ele și puneți-le pe foc. Înăbușiți fasolele timp de 15 minute sub capac. Acestea trebuie să fie aproape gata, însă nu moi.

3. Îndepărtați coaja roșiilor și tăiați-le în bucăți de mărime medie, sau în formă de cubulețe, dacă doriți.

4. Adăugați câte două linguri de roșii la baza fiecărui borcan, apoi umpleți-le cu fasole, compactându-le ușor, și mai adăugați câte o lingură de roșii deasupra. De asemenea, adăugați câte jumătate de comprimat de aspirină în fiecare borcan de 1 l. Acoperiți borcanele cu capace, fără să le închideți ermetic.

5. Așezați borcanele într-o cratiță încăpătoare, tapetată cu un prosop de bucătărie, ca să nu crape în timpul fierberii. Turnați apă în ea, astfel încât să ajungă până la nivelul „umerașelor” borcanelor. Aduceți apa în punctul de fierbere, apoi sterilizați borcanele cu fasole timp de 1 oră la foc mic.

6. Mai lăsați borcanele în apă timp de 5 minute, apoi scoateți-le și închideți-le ermetic cu capacele lor. Întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei până a doua zi. Apoi depozitați-le în cămară.

7. Savurați iarna păstăile obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!