Modelarea colțunașilor — o metodă rapidă, fără prea multe bătăi de cap!

Colțunașii sunt un preparat iubit de mulți oameni. Există varianta comercială de colțunași congelați: trebuie doar aruncați în apă clocotindă și fierți timp de 10 minute.

Însă fiecare gospodină știe că colțunașii din comerț nu se compară cu cei de casă. În primul rând, când îi pregătiți, folosiți cele mai proaspete și folositoare ingrediente. În al doilea rând, investiți dragoste în mâncarea preparată și aceasta pur și simplu nu poate avea un gust rău.

Probabil preferați cumpărarea colțunașilor, deoarece nu aveți timp să frământați aluatul și să-l modelați. Dar noi vrem să vă demonstrăm că acest proces dificil poate fi transformat într-o ocupație rapidă și captivantă. Citiți în continuare articolul, ca să aflați cum puteți scurta procesul modelării colțunașilor.

CUM PUTEȚI SĂ MODELAȚI RAPID COLȚUNAȘII?

1.Întindeți cu grijă aluatul pe suprafața de lucru. Presărați-l cu făină.

2.Lăsați un spațiu liber de 5-7 cm de la marginea blatului și așezați biluțele de carne tocată/cartofi/brânză (sau altă umplutură) pe el — într-un rând.

3.Acoperiți biluțele de umplutură cu marginea liberă a blatului. Presați puțin aluatul la nivelul fiecărei biluțe, ca să oferiți formă viitorilor colțunași.

4.Luați o formă mică, rotundă. Dacă doriți să obțineți colțunași mici, puteți să folosiți un păhăruț pentru votcă. Dacă vă plac colțunașii mari și consistenți, luați un pahar cu diametrul mai mare sau o pâlnie mică.

5.Acoperiți aluatul și umplutura cu forma aleasă și presați-o de suprafața de lucru. Astfel veți decupa colțunașii.

Această metodă este într-adevăr foarte simplă și rapidă. O puteți aplica împreună cu copiii dumneavoastră: ei vor adora să decupeze colțunașii cu ajutorul formei. Astfel veți putea pregăti mâncarea preferată fără prea multe bătăi de cap. Distribuiți această rețetă simplă prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!