Iată cum să alegeți corect pepenele verde: un fermier mi-a dezvăluit acest truc excelent!

Pepenele verde este cel mai așteptat și îndrăgit fruct al verii. La prima vedere pare imposibil să alegeți un pepene verde gustos și copt. Astăzi vă dezvăluim secretul alegerii unui pepene verde copt, dulce și gustos. Acum nu veți da greș.

Cum alegeți pepenele verde

1. După mărime și greutate.

Trebuie să evitați pepenii verzi prea mari. Din păcate, clima noastră nu este favorabilă pentru cultivarea soiurilor gigantice. Prin urmare, există o mare probabilitate că acești pepeni au fost crescuți cu îngrășăminte.

2. După pata galbenă

Aceasta este un semn excelent pentru alegerea unui pepene verde copt. Cu cât pata este mai galbenă, cu atât pepenele este mai gustos și mai dulce

3. După gen

Puțini cunosc faptul ca pepenii verzi se pot deosebi după gen. “Băieții” sunt mult mai mari și mai alungiți, iar “fetele” sunt mai mici și puțin plate și sunt mai dulci.

4. După ciocănire

Dacă ciocăniți în pepene și sună a gol, atunci fructul este copt. De asemenea, pentru a verifica pepenele dacă este copt, trebuie să-l strângeți din ambele părți. Dacă vă crăpa puțin, atunci este copt și poate fi consumat.

5. După codiță

Codița galbenă și uscată ne indică că pepenele verde este copt, iar codița verde înseamnă că pepenele a fost cules prea devreme.

6. După miros

Coaja pepenelui verde trebuie să emane un miros intens de prospețime. Dacă pepenele nu miroase, atunci acesta nu a fost crescut în mod natural.

Poftă bună alături de cei dragi!