Ruladă din pandișpan cremă de smântână — o rețetă rapidă, care vă va scoate întotdeauna din încurcătură!

Pandișpanul cu miere este ideal pentru rulade. El este moale și pufos, se rulează bine și nu se fărâmițează. Se prepară foarte simplu și rapid!

Dacă nu vă place crema de smântână, puteți să o înlocuiți cu cremă fiartă sau un gem dulce-acrișor.

INGREDIENTE:

Pentru pandișpan:

-3 ouă;

-100 g de zahăr tos;

-2 linguri de miere;

-150 g de făină;

-o linguriță de praf de copt.

Pentru cremă:

-200 g de smântână fermentată 20-25%;

-2 linguri de zahăr pudră.

Pentru glazură:

-2 linguri de zahăr pudră;

-1-3 lingurițe de apă clocotită.

Suplimentar: 1-2 linguri de gem acrișor (noi am folosit magiun de merișoare).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați zahărul și mierea (dacă este foarte groasă, trebuie să o încălziți în prealabil). Bateți totul cu mixerul pornit la viteza maximă, pe parcursul a 2-3 minute, până veți obține o compoziție pufoasă, albicioasă și voluminoasă.

2.Cerneți făina împreună cu praful de copt. Adăugați-o treptat (în 2-3 porții) în spuma de ouă, amestecând foarte bine de fiecare dată, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus. Veți obține un aluat cu consistența aluatului clasic pentru pandișpan.

3.Transferați aluatul pe tava standard a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform cu ajutorul spatulei.

4.Coaceți-l timp de 7-10 minute, până se va rumeni frumos, în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră.

5.Răsturnați blatul de pandișpan pe un prosop curat de bucătărie și îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui. Rulați-l cu tot cu prosop sub formă de ruladă. Lăsați-l să se răcească până va deveni călduț (durează aproximativ 5-10 minute).

6.Între timp pregătiți crema de smântână: amestecați foarte bine smântâna fermentată cu zahărul pudră.

7.Derulați pandișpanul și îndepărtați prosopul de bucătărie de sub el. Ungeți-i marginea curbată cu gemul acrișor, iar restul suprafeței — cu crema de smântână.

8.Rulați-l sub formă de ruladă compactă.

9.Dați rulada obținută la frigider, ca să se pătrundă și să se răcească.

10.Apoi, dacă doriți, puteți să o decorați cu glazură de zahăr: puneți 2 linguri de zahăr pudră într-un bol. Adăugați o linguriță de apă fierbinte și amestecați. În funcție de necesitate, mai adăugați apă fierbinte și amestecați până veți obține consistența optimă. Dacă glazura este prea lichidă, mai adăugați zahăr pudră în ea.

11.Tăiați capetele ruladei. Ca să o porționați mai ușor, tăiați-o în jumătate.

12.Transferați glazura într-o pungă de plastic. Tăiați-i un vârf și aplicați glazura pe suprafața ruladei.

13.Porționați rulada și serviți-o.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!