Cum puteți tăia o sticlă fără instrumente speciale!

Vă ajutăm cu o idee cum puteți tăia sticla fără mare efort, astfel încât să puteți decora casa și să realizați lucruri practice din recipiente inutile!

AVEȚI NEVOIE DE:

-1 sticlă;

-fir de bumbac;

-alcool (acetonă);

-apă foarte rece;

-gheață.

PAȘI DE URMAT:

1.Înfășurați firul de bumbac strâns de 3 ori în jurul locului unde doriți să tăiați sticla. Faceți un nod și scoateți firul.

2.Înmuiați firul în alcool sau acetonă timp de aproximativ 10 secunde.

3.Îmbrăcați firul din nou pe sticlă și dați-i foc, rotindu-l, ca să ardă uniform.

4.Pregătiți o cratiță cu apă foarte rece sau gheață. Când flacăra se va stinge, înmuiați imediat sticla în apă – partea superioară va plesni singură. Nu vă rămâne decât să o lustruiți și să o folosiți ca decor.

Vază din sticlă

Puteți lăsa vaza transparentă și să o umpleți cu ceva frumos. Folosiți nu doar flori, dar și materiale naturale, puneți accente vii sau lăsați compoziția monocromatică.

Dacă sticla are o etichetă frumoasă și originală, nu ezitați să o păstrați. Cel mai important este să o acoperiți cu lac înainte de utilizare, deoarece ea se va uda des și își va pierde rapid aspectul.

Cel mai simplu mod de a decora este să înfășurați complet recipientul obținut sau doar o parte din acesta cu sfoară. Această opțiune arată simplu și elegant, astfel se încadrează în orice interior.

Puteți folosi pânză, bețe sau paiuri. Nu uitați de elementele decorative: mărgele, dantelă, panglici și altele.

Ce puteți face din sticle

Din sticlele de același fel obțineți un set minunat de pahare. Formele pot fi cele mai versatile!

Din sticle, în special din cele colorate, puteți realiza suporturi originale pentru lumânări sau lustre. În acest scop se folosește atât partea superioară a sticlei, cât și cea inferioară.

Din sticlele colorate obțineți niște decorațiuni excelente, ”melodia vântului”, pentru casă sau casa de vacanță. Chiar și din inele separate puteți realiza un decor original!

Obiectele din sticlă pot fi funcționale. Astfel de recipiente pentru unt, sare și piper vor arăta grozav în orice bucătărie, precum și cele pentru cereale, iar cuierul se va încadra perfect în interiorul antreului – apropo, în gâturile sticlelor puteți lăsa bilețele cu cuvinte plăcute!

Încă o variantă practică – transformați sticlele în vaze decorative pentru ghiveciurile cu plante de interior. Sau le puteți folosi pentru cultivarea verdețurilor în bucătărie – tulpinile viu colorate din ”ghiveciurile” transparente vor fi mereu la îndemână și vor împrospăta atmosfera.

Acum știți cum puteți oferi sticlelor goale o a doua viață. Încercați neapărat aceste idei și împărtășiți-le cu prietenii.

Mult spor!