Mama prietenei mele a „luat-o razna”. „Doar e bătrână! Nu ar trebui să se comporte așa!” — a spus soțul prietenei.

Mama prietenei mele a „luat-o razna”. Și-a dat apartamentul cu 3 camere în chirie, a adăugat pensia și a plecat să locuiască în țările calde. Momentan este în Grecia, dar planifică să treacă și prin Bulgaria și Turcia, deoarece sunt printre cele mai ieftine.

S-ar putea să viziteze și nordul Ciprului. După cum se spune, și acolo pensionarii noștri pot să trăiască — într-atât de bine, încât „traiul” respectiv poate fi echivalat cu viața, nu cu o existență monotonă.

— Este meschină! — a spus soțul prietenei. — Doar e bătrână! Nu ar trebui să cutreiere lumea și să se facă de râsul lumii.

— Putea să se gândească la voi! — și-a strâns buzele mama lui.

— Ea a mai făcut aluzie și la faptul că mărul nu cade departe de pom, — îmi spunea prietena printre lacrimi la telefon. — Adică dacă eu sunt fiica ei, atunci la bătrânețe o voi lua razna și îmi voi face familia de rușine.

— Octavian îmi spune neîncetat că nu reușim să achităm creditul pentru mașina lui, că nu am plătit rata de 3 luni, iar mama se plimbă prin țările calde, — se plânge fiica ei, fiind sigură: dintr-un oarecare motiv mama trebuie să-i ajute să plătească împrumutul luat pentru mașina soțului. — Soacra îmi amintește în fiecare zi că noi locuim în casa ei, iar mama mea a luat și a închiriat apartamentul său!

Ea (fiica) speră să primească compasiune și, în general, ea o obține, deoarece toată lumea știe: femeia pensionară nu-și mai aparține ei însăși.

Ea este o aplicație gratuită pentru nepoți, locuința ei nu este pentru ea, ci pentru copii. Și, în general, la ce mai speră ea, bătrâna?

Deși, după logică, copiii, care practic sunt de o vârstă cu mine, ar putea să rezolve singuri problema locuinței pentru ei în loc să se bazeze pe a mamei sau, cu atât mai puțin, să trăiască timp de 15 ani în apartamentul soacrei.

— Eu și Octavian speram că ea își va încheia activitatea profesională și se va muta la țară, — se plânge fiica de speranțele neîmplinite. Spune-mi, oare nu este nerușinată?

— Mama ta va reuși încă se să căsătorească, — i-am promis eu cu o oarecare bucurie tainică, — cu un grec.

Au avut cunoscuții noștri o asemenea istorie: bunica cuviincioasă a returnat nepoții părinților lor și „a luat-o pe o cale greșită”, care s-a sfârșit cu întemeierea unei noi familii în îndepărtata Atena.

Rudele, care se îngrijorau de soarta apartamentului ei cu o cameră, au realizat o isterie demonstrativă cu cerințe serioase de a o declara pe doamnă ca inaptă.

Ce-i drept, nu au obținut nimic. Cea care aici era considerată bunicuță, încă trăiește fericită la Atena cu moșulețul ei chel. Are o casă destul de mare la dispoziție și nu invită pe nimeni — înțelegeți: pe nimeni! — în ospeție. Vai cât este de „nerușinată”!

Iar această mămică postează pozele sale pe Facebook: chiar dacă nu sunt din locurile visurilor ei, dar cu comentariul că la 60 ani viața abia începe.

I-am dat „Like”, deoarece ea are dreptate. Iar toți cei care planificau să profite de resursele ei financiare, care afirmau că dacă este vârstnică, trebuie să înceteze să se gândească la sine, să se ducă peste mări, câmpuri și păduri negre. Anume ei sunt cei nerușinați.

Aveți grijă de dumneavoastră!