Decorul ouălor de Paște – fără mari bătăi de cap. Cea mai importantă este buna dispoziție!

AVEȚI NEVOIE DE:

-fire de ață;

-ouă (în această tehnică, ar fi mai bine să folosiți ouă maro, arată impresionant);

-dresuri;

-coji maro de ceapă;

-o cratiță încăpătoare;

-diverse frunze de plante: mărar, pătrunjel, fire de ceapă verde, plante de interior sau chiar pene mici.

PAȘI DE URMAT:

1.Aveți nevoie de foarte multe coji de ceapă! Curățați de coajă aproximativ 3 kg de ceapă, adăugați apă peste coji și aduceți amestecul până la punctul de fierbere. Obțineți o soluție colorată intens. Ouăle învelite se pun la baza cratiței, sub coji. Iar peste 10 minute, le scoateți: ouăle vor fi fierte, iar desenul va rămâne imprimat.

2.Cum înveliți ouăle? E simplu: lipiți planta de ou. Apoi îl puneți în dres și legați strâns cu fir de ață. Codița, de obicei, se taie.

3.Pentru desene frumoase, puteți folosi frunze de busuioc sau chiar de pin. Spațiu nelimitat pentru experimente!

Cu siguranță, idei de vopsit ouăle sunt o mulțime…Pur și simplu această metodă este una cunoscută încă din copilărie, fiind foarte dragă sufletului. Apare imediat dorința de a merge în bucătărie, de a aduna frunze și de a începe lucrul.

Metode foarte frumoase de decorare a ouălor

1.Dantelă rafinată

Ca să înfrumusețați astfel oul pascal, e nevoie să-l înfășurați cu o bucată de pânză dantelată, pe care o fixați cu un elastic. Apoi înmuiați oul în colorant. Alegeți culori vii, astfel ornamentul se va vedea bine.

2.Verdeață de primăvară

Decorul cu frunzulițe, floricele, crenguțe este soluția simplă și rapidă. Arată foarte neobișnuit și proaspăt.

3.Fâșii laconice

Metoda este cea mai simplă, însă efectul impresionează.

4.Mozaic colorat

Însăși coaja de ou poate servi drept decor interesant. Vopsiți-o și lipiți-o de suprafața oului cu ajutorul adezivului lichid PVA.

5.Frumusețe naturală

Culoarea naturală a ouălor este și ea frumoasă. Desenele fine realizate cu carioca sau autocolantele mici îi poate accentua splendoarea.

6.Vintage

Acest rezultat îl obțineți cu ajutorul tehnicii decupaj. Aveți nevoie de șervețele cu desene mici și de amestec special (2 lingurițe de amidon și 50 ml de apă). Sau folosiți amestec de albuș și adeziv lichid PVA.

Separați stratul superior al șervețelului și tăiați desenul necesar. Aplicați amestec de amidon pe zona unde doriți să fie desenul. Lipiți imaginea tăiată și acoperiți-o cu amestec lipicios, utilizând pensula. Străduiți-vă se neteziți bine încrețiturile și să eliminați aerul. Lăsați ouăle să se usuce, apoi aplicați încă un strat de adeziv.

7.Fantezii de copil

Nu este nimic mai impresionant și drăguț decât desenele copiilor.

8.Nu simplu, ci de aur

Înmuiați oul pascal în colorant auriu și veți obține ouă ca în poveste.

9.Negru pe alb

Dacă aveți abilități de desen, puteți face picturi tradiționale. Originalitatea acestui decor de Paști este gama îndrăzneață de culori.

10.Gradient

O metodă deloc complicată, cu care se poate descurca chiar și copilul dumneavoastră! Turnați colorant concentrat într-un vas, înmuiați oul și așteptați 2 minute. Apoi adăugați apă și țineți oul încă 2 minute. Adăugați din nou apă și așteptați. Repetați procedura de câteva ori. Vopseaua se diluează cu apă, astfel obțineți această culoarea frumoasă.

Pregătirile de Paște sunt una dintre cele mai calde și luminoase perioade, care unesc întrega familie. Abordați creativ această sărbătoare și împărtășiți inspirația cu prietenii!

Sărbători fericite alături de cei dragi!